20 Νοε 2016

Αύριο η Πανσαμιακή Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία για το προσφυγικο στη Πλατεια Πυθαγόρα στις 13.00μμ

Πανσαμιακή Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία για τον τρόπο αντιμετώπισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών εκ μέρους της πολιτείας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 στη μία το μεσημέρι στην Πλατεία Πυθαγόρα,
Λόγω των κινητοποιήσεων οι υπηρεσίες του δήμου με έδρα το Βαθύ θα λειτουργήσουν ως τις 12 ενώ οι περιφερειακές υπηρεσίες ως τις 11.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων στην κινητοποίηση οι υπηρεσίοες θα λειτουργήσουν ως τις 12:30.

Επίσης γνωστοποιείται ότι η Παραλιακή Λεωφόρος Θεμιστοκλή Σοφούλη θα παραμείνει κλειστή από το ύψος του ΞΕΝΙΑ έως το ύψος της 25ης Μαρτίου, από 12:45, έως το πέρας της Συγκέντρωσης.

Για την διευκόλυνση μετακίνησης του κοινού που επιθυμεί να παρευρεθεί, αλλά στερείται μεταφορικού μέσου, θα υπάρχει:

Στις 12:00, λεωφορείο από τα Πυθαγόρειο, με προορισμό την πόλη της Σάμου, μέσω Χώρας και Μυτιληνιών.

Στις 11:30, λεωφορείο από την Πλατεία Καρλοβάσου, με προορισμό την πόλη της Σάμου.

Τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας, την Δευτέρα 21/11/2016, θα εκτελεστούν μέχρι τις 12:00.

Τα λεωφορεία θα εκτελέσουν τα αντίστροφα δρομολόγια, μετά το πέρας της Συγκέντρωσης.

Με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την παρουσία τους στην κινητοποίηση η ΝΟΔΕ Σάμου , ο σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων, η ΕΟΣΣ, η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, το Επιμελητήριο και καλούν τα μέλη τους σε μαζική συμμετοχή.

Από την πλευρά της η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζει την αντίθεσή της για τον τρόπο της διαμαρτυρίας εμμένοντας στην αρχική της θέση «ότι χωρίς διεκδίκηση που να στρέφεται ενάντια στις αιτίες και τους αίτιους του προσφυγικού δράματος, δηλαδή το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ,την Ε.Ε, τη Ρωσία , την Τουρκία ,αλλά και την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, κάθε διαμαρτυρία με μόνο αίτημα να φύγουν οι πρόσφυγες , «χτυπάει το σαμάρι και αφήνει τον γάιδαρο» να κάνει ανενόχλητος τη δουλειά του». Για το λόγο αυτό η Λαική Συσπείρωση δε θα συμμετέχει στη διαμαρτυρία και αναφέρει ότι η δημοτική αρχή αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να τις αναλογιστεί.




Ερα