29 Νοε 2016

Κάλεσμα Αντιπεριφερειάρχη σε όλους τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων Κορσεών σε μαζική συμμετοχή στην Παναιγιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2016.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Τα νησιά μας ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η τοπική οικονομία πλήττεται, ο τουρισμός ζει απίστευτες μειώσεις και η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει. Θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να βρεθεί αρωγός με μέτρα και ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και να ανταποκριθεί στην υλοποίηση δράσεων που οργανωμένα η κοινωνία των νησιών μας, εδώ και καρό διεκδικεί.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση από 1/1/17 του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας είναι μια ακόμη ανάλγητη πράξη που πλήττει καθοριστικά τους πάντες.

Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να μη σηκώσουμε ψηλά τα χέρια, αλλά να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Tο οφείλουμε στα παιδιά μας, στα νησιά μας στην πατρίδα μας.

Καλώ όλους τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων Κορσεών σε μαζική συμμετοχή στην Παναιγιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2016. Ας είναι η αρχή μιας κλιμακούμενης μαζικής αντίδρασης, μέχρι η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί και να αναθεωρήσει την απόφασή της.