29 Νοε 2016

Την Δευτέρα 5 Δεκ στις 10 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Σάμου απο τον Αγροτικό Σύλλογο Σάμου









ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

Μας ξεκληρίζουν. Δεν θα τους αφήσουμε!!!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/12 ΑΠΕΡΓΙΑ



Ο κρατικός προϋπολογισμός εντείνει τη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, περικόπτει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια που εξυπηρετούν στοιχειώδεις ανάγκες του λαού και παραχωρεί νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια.

Για τους αγρότες-κτηνοτρόφους προβλέπει φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, φορολογία 22% ως 20.000 εισόδημα και μετά αυξάνει σταδιακά. Με τα πολυήμερα Μπλόκα καταφέραμε να κερδίσουμε μείωση της φοροληστείας αφού ισχύει αφορολόγητο όριο 8.670 - 9.500.

Θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολλά δισ. ευρώ σε έμμεσους φόρους που αφορούν και τους αγρότες-κτηνοτρόφους. Καταργήθηκε από τον Οκτώβρη η επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα για τους αγρότες.

Οι αγρότες - κτηνοτρόφοι θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 92,7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ και 3 εκατ. ευρώ από τις εισφορές τους στον ΕΟΠΠΥ, ενώ θα υπάρχει μείωση των συντάξεών τους.

Από 1/1/2017 φορολογείται το χύμα κρασί με 20 λεπτά το κιλό, ενώ σχεδιάζουν να εξισώσουν τη φορολογία του χύμα τσίπουρου ή σούμας με το εμφιαλωμένο και να απαγορέψουν την παραγωγή τους από τους μικρομεσαίους αμπελουργούς.

Κόβουν τις επιδοτήσεις από τους κτηνοτρόφους με το όριο παραγωγής γάλακτος ανά ζώο. Παραμένει το πρόβλημα του σφαγείου και της διάθεσης του γάλακτος

Στο μεταξύ οι τιμές παραγωγού στα σταφύλια, στο λάδι, στο γάλα, σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, συνεχίζουν να μειώνονται δραματικά, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων που αγοράζουν φτηνά και πουλούν ακριβά.

Αποκλείονται από τις επιδοτήσεις χιλιάδες μικρομεσαίοι παραγωγοί. Μας απειλούν με κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για αγροτικά χρέη

Με δυο λόγια τόσο η Ε.Ε όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιδιώκουν να μας διώξουν από τη γη μας, για να δοθεί όλη η εκμετάλλευση των αγροτικών προϊόντων - από την παραγωγή ως την μεταποίηση και την εμπορία - στα χέρια μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων.

Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα. Δυναμώνουμε τον Αγροτικό μας Σύλλογο, ενισχύουμε την συμμαχία μας με τους εργατοϋπάλληλους και τους μικρούς επαγγελματίες. Ο αγώνας είναι κοινός.

· Την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10 το πρωί πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Σάμου και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

· Την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ στις 10 το πρωί



ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ.