29 Νοε 2016

Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ κατάσταση σε τμήματα επειγόντων περιστατικών 61 Νοσοκομείων - Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα ΤΕΠ .Αναφορά για Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρία

Συνθήκες πολέμου • επικρατούν ΣΤΑ ΤΕΠ

Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ: Μεγάλη η έλλειψη σε Ειδικευόμενους Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Τραυματιοφορείς, για την κάλυψη των ιατρείων των ΤΕΠ.Αυξημένη ζήτηση λόγω κάλυψης των προσφύγων. Απουσία Ιατρών Ειδικοτήτων, έλλειψη Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Αυξάνονται οι διακομιδές Ασθενών. Χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των καθυστερήσεων ιδιαίτερα όταν είναι κακές οι καιρικές συνθήκες

Γ.Ν. ΙΚΑΡΙΑΣ: Μεγάλη η έλλειψη σε ειδικευόμενους ιατρούς και σε ειδικούς για κάλυψη των ιατρείων ΤΕΠ . Μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα.Στο Νοσοκομείο ενώ υπάρχει Αναισθησιολόγος δεν υπάρχει αναπνευστήρας.Υπάρχει ένα μικρό αναπνευστηράκι φορητό και προσπαθούν με αmbu μέχρι να έρθει αεροδιακομιδή. Το καλοκαίρι που αυξάνεται η κίνηση λόγω τουρισμού οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται .
Δεν υπάρχει ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απευθύνονται σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ . Δεν υπάρχει ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς (είναι αρκετοί) να πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της ΣΑΜΟΥ .

 Όταν δεν έχει πλοίο και δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο Σάμου , κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους από επιπλοκές που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο . Δεν γίνεται προγεννητικός έλεγχος, μετεγχειρητικός έλεγχος, εξετάσεις θυρεοειδή ή για λοιμώδη Νοσήματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων .