18 Νοε 2016

Νεοχώρι: Συνεχίζεται η αδιαφορία…

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Νεοχωρίου. Την υποδέχτηκαν κάτοικοι του χωριού και έγινε ενημέρωση για διάφορα θέματα. Ακολούθησαν ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εποικοδομητική για όλους.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για διάφορα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναλύθηκαν θέματα νομοθεσίας, προγραμματισμού και οικονομικών στοιχείων. Επίσης, ενημέρωσε τους κατοίκους για το πόσο δύσκολο και χρονοβόρο αποδείχτηκε το αίτημα προς την δημοτική αρχή για την συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος του χωριού, που τελικά αποπερατώθηκε.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της κοινότητας, εκλεγμένος με την "Ανατροπή", Πέτρος Νίνος. Εξήγησε πως πρέπει τελικά να "παρακαλάει και να παιδεύεται" ένα εκπρόσωπος ή πρόεδρος ενός χωριού, ώστε να κερδίσει τα αυτονόητα. Η αδιαφορία και η μη οργάνωση από πολλούς εμπλεκόμενους με την τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζεται ακόμα…Γραμματέας έχει να έρθει στο χωριό πάνω από 8 μήνες, ο Η/Υ της κοινότητας υπολειτουργεί και η παιδική χαρά (στα κακά της χάλια και επικίνδυνη) ακόμα δεν έχει επισκευαστεί. Πλήθος εγγράφων, που έχουν σταλθεί από την πλευρά του, ακόμα δεν έχουν απαντηθεί και ούτε έχουν διευθετηθεί τα εν λόγω ζητήματα. Ένα από τα τελευταία αιτήματά του ήταν να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν τα πλυσταριά του χωριού και αναμένει απαντήσεις, αλλά και ουσιώδεις πράξεις…