11 Νοε 2016

Καταγγελίες από την τομεακή επιτροπή ΚΚΕ Σάμου για το προσφυγικό..

Η τελευταία νεροποντή που τόσο είχε ανάγκη το νησί μας, έγινε εφιάλτης για τους πρόσφυγες, στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων, όπου στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες άνθρωποι όμηροι της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε. οι οποίοι μούσκεψαν κυριολεκτικά μέσα στα πρόχειρα καταλύματα (σκηνές κλπ) που είναι αναγκασμένοι να μένουν.

Παράλληλα κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν από τη προηγούμενη μέρα να πυροδοτήσουν την κατάσταση, με την επίθεση κουκουλοφόρων με στειλιάρια εναντίον νεαρών προσφύγων μέσα στο δημοτικό κήπο. Ενέργεια που επιχείρησαν να τη φορτώσουν στους πρόσφυγες αλλά τους διέψευσαν αυτόπτες μάρτυρες που τους είδαν να επιτίθενται. Φαίνεται ότι τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού που δηλητηριάζουν το λαό και τη νεολαία, βρήκαν αποδέκτες.

Αποτέλεσμα ήταν τα επεισόδια που έγιναν κοντά στο Κέντρο Κράτησης την Τρίτη (8/11) το βράδυ, τα οποία συνεχίστηκαν και την Τετάρτη (9/11), με πετροπόλεμο που είχε ως συνέπεια να την «πληρώσουν» ανυποψίαστοι περαστικοί και τα αυτοκίνητά τους.



Τα γεγονότα αυτά προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία σε όλους μας και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ όσους τα υποκινούν, έξω στη πόλη και μέσα στο Κέντρο και όσους με θράσος μιλάγανε για "ομάδες κρούσης" από το ραδιόφωνο. Κανείς, ούτε οι Σαμιώτες, ούτε οι πρόσφυγες έχουν να κερδίσουν από τέτοιες καταστάσεις, από το μίσος, τη βία και την αντιπαλότητα που σκόπιμα καλλιεργούνται από τους νοσταλγούς των ναζιστικών εγκληματικών «ταγμάτων εφόδου».

Όσα αναγκάζονται να ζουν και να υποφέρουν οι Έλληνες εργαζόμενοι από τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που τους κλέβει κυριολεκτικά το ψωμί από το τραπέζι, δεν έχουν καμιά σχέση με τους πρόσφυγες και δεν συμβαίνουν εξαιτίας τους. Ταυτόχρονα, όσα τραγικά και μακάβρια ζουν οι πρόσφυγες με τους πολέμους και τις επεμβάσεις στις χώρες τους και στη συνέχεια σ’ αυτό το ταξίδι της απελπισίας στην Ευρώπη, έχει τα ίδια αίτια και τους ίδιους υπεύθυνους.

Είναι η διεθνής επέλαση του κεφαλαίου που προσπαθεί να ξεπεράσει τη σαπίλα του, απομυζώντας από τους λαούς και την τελευταία σταγόνα από το αίμα τους. Σ’ αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών, όπου η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν έχουν καμιά αξία, μπλέκει όλο και περισσότερο καθημερινά την χώρα μας και το λαό μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έφτασε να πανηγυρίζει που επισκέπτεται καλεσμένος της, τη χώρα μας ο μακελάρης των λαών Ομπάμα. Ρίχνει «νερό στο μύλο» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων ενώ την ίδια στιγμή κρατά εγκλωβισμένα στην αθλιότητα των Κέντρων Κράτησης τα θύματά τους. Και ενώ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα με «ανθρωπισμούς» και άλλα παραμύθια και εξαπολύει μύδρους στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, η ίδια η πολιτική της τροφοδοτεί τις πιο ακραίες φασιστικού χαρακτήρα αντιδράσεις, όπως η επίθεση κουκουλοφόρων στη Σάμο. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.



Απαιτούμε ΤΩΡΑ!!! Τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τη Σάμο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Απειθαρχία στην συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας και χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων στους πρόσφυγες να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο . Να κλείσουν οι βάσεις στη Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, να μην γίνει νέα βάση στο Αιγαίο.