16 Νοε 2016

Ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου Βασίλης Βαλκαμλής για το θέμα της υπόστελέχωσης των αγροτικών ιατρείων

Ο Αντιδήμαρχος Πυθαγόρειου κ. Βασίλης Βαλκαμλής δήλωσε σήμερα στο ράδιο Αρμονία και στον Μάνο Στεφανάκη ότι όλες οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς για την υπόστελέχωση των αγροτικών ιατρείων  στη Σάμο.
Πριν από τρεις μήνες αντιπροσωπεία από την Σάμο συναντήθηκε με τον υφυπουργό υγείας τον κ.Πολάκη όπου του εξήγησαν την κατάσταση τον αγροτικών ιατρειών στη Σάμο .


Ο κ.Πολάκης ,υποσχέθηκε σύντομα στελέχωση με αγροτικούς γιατρούς και ειδική μέριμνα για το νοσοκομείο της Σάμου καθώς και στο κέντρο υγείας Καρλοβάσου ,αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε τελικά ανταπόκριση από το υπουργείο .
Ο κ. Βαλκαμλής επισκέφτηκε το γραφείο της κυρίας εισαγγελέως και ζήτησε να παρέμβει στο θέμα της υπόστελέχωσης των αγροτικών ιατρείων.

Μετά από εισαγγελική παρέμβαση, θα στελεχωθούν από γιατρούς όλα τα αγροτικά ιατρεία π.χ στον Πύργο,Σπαθαραίους και Αρβανίτες .

Επίσης για το πρόβλημα που προέκυψε στο αγροτικό ιατρείο Πυθαγορείου ο κ. Βαλκαμλής δήλωσε ότι υπήρχαν δύο αγροτικοί γιατροί, και οι δυο όμως έχουν φύγει και εγκατασταθεί στο εξωτερικό.  Τελικά θα υπάρξει ένας αγροτικός γιατρός που θα καλύπτει και την ευρύτερη περιοχή (Χώρα ,Μαυρατζαίοι) και  την επόμενη εβδομάδα όλα θα ομαλοποιηθούν  .

Ακούστε της δηλώσεις του Αντιδημάρχου Πυθαγόρειου κ. Βαλκαμλή στο Ράδιο Αρμονία 103,2 fm