8 Νοε 2016

Επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων για τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου Σάμου




ΠΡΟΣ: κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
               κ. Υπουργό Υγείας, κ. Βουλευτή Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων.
               κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων.
               κ.κ. Δημάρχους Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων.
                             

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων { Άρθρα 2 παρ. (γ,ε), 3 παρ. (γ)} υποχρεούμαστε ιδιαιτέρως θορυβημένοι και αγανακτισμένοι λόγω της από 7 Νοεμβρίου 2016 Επιστολής των Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει σοβαρές ελλείψεις στις Μαιευτική και Παιδιατρική κλινικές του Νοσοκομείου να σας υπενθυμίσουμε ότι η Σάμος – Ικαρία & Φούρνοι είναι τρία ακριτικά νησιά τα οποία βρίσκονται εγγύς στις Τουρκικές ακτές και αποτελούν την ασπίδα και εμπροσθοφυλακή της Μητέρας Πατρίδας εδώ και εκατοντάδες χρόνια παρά τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης που αφορούν σε συγκοινωνίες, υγεία , είδη πρώτης ανάγκης κλπ.


Δυστυχώς αυτό που αποκομίζουν οι ακρίτες των νησιών μας εδώ και χρόνια είναι η αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης η οποία τους ενθυμείται κατά την περίοδο εκλογών , εορτών και τελετών ενώ το υπόλοιπο διάστημα αγρόν ηγόραζε για τα προβλήματα των κατοίκων.

Συνοπτικά σας επισημαίνουμε ότι το Νοσοκομείο παραπαίει, η υγεία τόσο των παιδιών όσο και η δική μας κρίνεται επισφαλής και άλλος χρόνος σχεδιασμών και οργανώσεων επί φύλλου χάρτου δεν υφίσταται. Απαιτούμε άμεσα την Ευρωπαϊκή και Ανθρώπινη αντιμετώπιση των κατοίκων των νησιών μας και ιδιαιτέρως των παιδιών. Σε περίπτωση που δεν δύνασθε για οποιοδήποτε λόγο να ανταποκριθείτε στα αυτονόητα ενημερώστε μας να προσφύγουμε αρμοδίως.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο