12 Νοε 2016

Απούσα η Σάμος από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού

Απούσα η Σάμος από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού  και σύμφωνα με το Γραμματέα του ΑΟ Σάμου κ.  Μάκη Παντερλή, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον αρμονία  μας είπε χαρακτηριστικά: «Είθισται  κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο τα ΜΜΕ  (έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος Πανελλαδικά )  να κατακλύζονται από  προκηρύξεις διαγωνισμών πρόσληψης  Καθηγητών Φυσικής Αγωγής  (Κ.Φ.Α.)  από τους ΟΤΑ  α΄βαθμού , με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας στο πλαίσιο των Προγραμμάτων   « Άθλησης  για Όλους»  (ΠΑγΟ)  της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σύμφωνα με τον ν. 2725 /99 και όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 29 του Ν. 4151/2013.
Για να συμβεί αυτό,  κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο μήνα η ΓΓΑ  κοινοποιεί εγκύκλιο  προς όλους τους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού  με την οποία ενημερώνει ότι για την κάλυψη των αναγκών τους σε θέσεις Πτυχιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής θα πρέπει να υποβάλλουν  σχετικό αίτημα . Σύμφωνα με τους πίνακες της ΓΓΑ για την περίοδο 2016-17 ( Οκτώβριο – Μάιο),  για τη γειτονική Μυτιλήνη  εγκρίθηκαν  10  Κ.Φ.Α.   για τη Χίο 6  Κ.Φ.Α.   για τη Λέρο  4  Κ.Φ.Α. ακόμα και την  Πάτμο  η οποία και αυτή υπέβαλλε αίτημα εγκρίθηκε  1  Κ.Φ.Α.



Στους   πίνακες των εγκριθέντων Κ.Φ.Α. της Γ.Γ.Α. δεν υπάρχουν  αντίστοιχοι γυμναστές για την Σάμο προφανώς λόγο μη υποβολής αιτήματος από το Δήμο  ή το εποπτεύον υπεύθυνο  ΝΠΔΔ . Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους. 

Αξίζει να ασχοληθούμε με κάτι ουσιαστικό  με  κάτι το οποίο επιδρά καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών  .

Όλοι οι Δήμοι ασχολούνται επ’ωφελεία των δημοτών τους εμείς στη Σάμο δεν κάνουμε το παραμικρό για την αναβάθμιση του αθλητισμού» είπε ο κ Παντερλής,  ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι συνταξιούχος Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού και έχει τείνει χείρα βοηθείας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά  δυστυχώς κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει βαρύτητα στα λεγόμενα του , αλλά και στην μελέτη που ο ίδιος έχει εκπονήσει και την έχει θέσει  στην διάθεση του ΔΟΠΟΝΑΣ.

Γιατί λοιπόν και ενώ η ανεργία στα νησιά μας είναι σε δυσθεώρητα ύψη και υπάρχουν προγράμματα από τα οποίο θα ωφεληθούν  καθηγητές φυσικής αγωγής,  παιδιά και ενήλικες  δεν γίνονται τα απαραίτητα βήματα,  είναι ένα ερώτημα το οποίο ελπίζουμε να απαντηθεί το συντομότερο δυνατόν. 


Σταματία Ράπτη