17 Νοε 2016

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στον αγώνα για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας στην Ικαρία

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στον αγώνα του μαχόμενου Ικαριώτικου λαού, του Δήμου, των Σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών και όλων των φορέων της Ικαρίας για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ άλλων και στο χώρο της Υγείας .

Και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ,την πολιτική της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ .

Η πολιτική της αυτοχρηματοδότησης και στον Τομέα της Υγείας είναι προς όφελος των τραπεζιτών και των μεγαλοκλινικαρχών ενώ τον φτωχό λαό τον αφήνουν να πεθάνει στην ψάθα αβοήθητο, προκειμένου να πιάνει η κυβέρνηση τους «δείκτες αξιολόγησης» και να καφιέται πως υπάρχει πλεόνασμα . Θα μας βρίσκουν μπροστά τους .Θα νιώθουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες.

Η κατάσταση στα νησιά μας είναι τραγική και γίνεται μέρα με τη μέρα χειρότερη. Μεθοδευμένα κλείνουν αγροτικά-περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας, μεταφέροντας Αγροτικούς και Γενικής Ιατρικής Γιατρούς στα Νοσοκομεία, προκειμένου να μην κλείσουν αντί να προσλάβουν γιατρούς ειδικοτήτων και να στελεχώσουν τα Νοσοκομεία.

Απαιτούμε:

-Στελέχωση όλων των αγροτικών-περιφερειακών - ιατρείων με μόνιμους Ιατρούς Γενικής Ιατρικής ,με Μαία και Νοσηλεύτρια.

-Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς ,νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

- Στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β ώστε να καλύπτει όλο το νησί της Ικαρίας όλο το εικοσιτετράωρο, με το απαραίτητο προσωπικό, με ασφαλή οχήματα και με όλα τα προβλεπόμενα σύγχρονα μέσα .

-Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, με γιατρούς ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο όπως Παιδίατρος, Ενδοκρινολόγος, Ψυχίατρος ,Δερματολόγος κ.ά.

- Καμία μονήρης ιατρική ειδικότητα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , νοσηλευτικού ,παραϊατρικούς ,διοικητικού, βοηθητικού και προσωπικό τεχνικής υπηρεσίας.

-Άμεση προμήθεια αξονικού τομογράφου και μαστογράφου.

-Δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με το αντίστοιχο προσωπικό . - Δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

-Επαρκής χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από το κράτος, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα , υγειονομικό υλικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό .

-Ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

-Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης .









Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας



Σταμάτης φιλιππής Χαράλαμπος Μαγδανοζίδης