26 Νοε 2016

Δέκα μήνες μετά ...Ένας νεκρός ,η εγκατάλειψη και στο βάθος κίνδυνος για τους πεζούς


Έχουν περάσει σχεδόν δέκα μήνες από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο κτήριο που στεγάζονταν κατά το παρελθόν η 79 ΑΔΤΕ στην παραλιακή λεωφόρο στη πόλη της Σάμου την οποία είχε ανάψει για να ζεσταθεί ο Γιώργος Ρ.όπου έβρισκε πρόχειρο κατάλυμα.

Η φωτιά όμως διέφυγε από την προσοχή του και επεκτάθηκε σε όλο τον όροφο με αποτέλεσμα ο άτυχος Γιώργος στην προσπάθεια του να σωθεί από τις φλόγες πήρε την απόφαση να  πηδήξει από το παράθυρο. Λίγες μέρες αργότερα θα καταλήξει στο Νοσοκομείο της Σάμου.


Το γεγονός είχε συγκλονίσει την Σαμιακή κοινωνία.


Δέκα μήνες πέρασαν από τότε και καμιά παρέμβαση δεν έχει γίνει στο κτήριο ,παρά μόνο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες δόθηκε εντολή από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου να τοποθετηθούν λίγα σίδερα με κορδέλες έξω από το κτήριο ώστε ο κόσμος που διέρχεται από το σημείο να μην πλησιάζει .Μέχρι να βρεθεί αγοραστής και προβεί σε απαραίτητες εργασίες . 
Πολλές είναι οι  αναφορές  στο Ράδιο Αρμονία ότι σε αυτούς τους  μήνες τώρα ,σε πολλούς συμπολίτες μας τους έχουν πέσει κομμάτια κεραμίδια στο κεφάλι τους όταν περνούν έξω από το κτήριο  ιδίως όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες..




Πέρα του γεγονότος ότι η εικόνα του εγκαταλελειμμένου - καμένου κτηρίου προκαλεί άσχημη εντύπωση εγκυμονεί και κινδύνους για τους διερχόμενους πεζούς.


Ας μην σχολιάσουμε για την στατικότητα του κτηρίου.


Κάτι πρέπει να γίνει ..

Γιώργος Πατσομύτης