28 Νοε 2016

«Γυναίκα, βγες μπροστά, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση»

Στις 11,12 και 13 του Νοέμβρη έγινε στην Αθήνα το 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Κεντρικό του σύνθημα

«Γυναίκα, βγες μπροστά, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Συμμετείχαν σ΄ αυτό (600) αντιπρόσωποι από (140) Συλλόγους και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ από ολόκληρη την Ελλάδα, όπως και ξένες αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον Κόσμο.

Περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα από εισηγήσεις με θέματα, την μισθωτή εργαζόμενη, την αυτοαπασχολούμενη, την αγρότισσα, την άνεργη γυναίκα, την μετανάστευση, την εκπαίδευση, την μητρότητα, την υγεία, τον πολιτισμό, τη βία και την πορνεία, τα ναρκωτικά, την παγκόσμια δράση της ΟΓΕ ως μέλος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Οργάνωσης Γυναικών (ΠΔΟΓ).

Έγιναν (68) παρεμβάσεις από τις συνέδρους με αναφορά στις πρωτοπόρες αυτοτελείς δράσεις των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ, αλλά και τις συνεργασίες με άλλους φορείς, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Επιτροπές Ειρήνης.

Έφεραν στο Συνέδριο, τον ενθουσιασμό της δράσης, αλλά και τον προβληματισμό και τις ιδέες, για καλύτερη οργάνωση του αγώνα μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

Αντάλλαξαν εμπειρίες και πήραν δύναμη να συνεχίσουν τις προσπάθειες συσπείρωσης κι άλλων γυναικών στον αγώνα, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η δημιουργία (48) νέων Ομάδων της ΟΓΕ μέσα στα τέσσερα χρόνια από το 11ο μέχρι το 12ο Συνέδριο, έδωσε φτερά στα σχέδιά τους.

Από τη Σάμο παραβρέθηκαν (10) αντιπρόσωποι από την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, το Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών και τις Ομάδες της ΟΓΕ στο Καρλόβασι και τον Μαραθόκαμπο.

Μίλησαν (4) αντιπρόσωποι αναφερόμενοι στο Προσφυγικό θέμα και τις ιδιαίτερες δράσεις των Συλλόγων τους.

Η προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για το Συνέδριο, τις παρεμβάσεις που έγιναν και προβολή σχετικού Ντοκιμαντέρ, για τα μέλη της , αλλά και όλες τις γυναίκες,

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Σας περιμένουμε, να δούμε, να μιλήσουμε, να οργανωθούμε, για να αντιμετωπίσουμε όσα τρέχουν και όσα έρχονται και κάνουν την ζωή όλων, αλλά ιδιαίτερα των γυναικών, πολύ δύσκολη