22 Νοε 2016

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου

Κύριε Υπουργέ,

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνεται η αδιαφορία του Κράτους για τα ακριτικά νησιά, καθώς οι συγκοινωνίες με την ηπειρωτική χώρα αεροπορικές και ακτοπλοϊκές παραμένουν προβληματικές.

Αυτή την περίοδο δύο αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν το δρομολόγιο Σάμο-Αθήνα, παρόλο αυτά τα δρομολόγια των πτήσεων είναι απαράδεκτα. Με εξαίρεση δύο ημέρες την Δευτέρα και την Τετάρτη οπου υπάρχει πρωινή και απογευματινή πτήση, ενώ όλες οι υπόλοιπες μέρες δυσκολεύουν την μετακίνηση. Την Τρίτη και το Σάββατο υπάρχει μόνο μια πρωινή πτήση. Την Κυριακή και την Παρασκευή πραγματοποιούνται 3 πτήσεις την ημερα και όλες μεταξύ 13:35 -17:15, ενώ την Πέμπτη 2 πτήσεις απογευματινές 16:20 και 16:25.

Δεν καταννοούμε το σκεπτικό αυτού του προγραμματισμού, διότι στην ουσία δεν εξυπηρετεί τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν, και αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα για ένα ταξίδι για το οποίο το κόστος αυξάνεται υπερβολικά με την διαμονή σε ξενοδοχείο αλλα και με το υπερβολικά υψηλό κόστος του εισιτηρίου.

Επίσης η κατάσταση στα ακτοπλοικά δρομολόγια είναι δραματική, ως εναλλακτική λύση να ταξιδέψει κάποιος για Πειραιά, καθώς πραγματοποιούνται τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Παρακαλούμε άμεσα όπως γίνει σωστός προγραμματισμός στα δρομολόγια και να μην αυτά καθορίζονται από τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες συμπληρώνουν τα κενά που έχουν με δρομολόγια στην Σάμο.

Είμαστε στην διάθεσή σας.



Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ