23 Νοε 2016

Αντώνης Σίμος.Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου να μην ενδώσει στη δημιουργία Κέντρου

Στον απόηχο της προχθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας, στην πλατεία Πυθαγόρα, σας υπενθυμίζουμε την πρόταση που καταθέσαμε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Ιανουαρίου 2016, όπως αυτή καταγράφηκε και στην υπ’ αριθ. 2/2016 απόφαση του ΔΣ.

Η πρώτη παράγραφος της πρότασής μας δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή με επακόλουθο να βιώνουμε σήμερα τις δυσμενείς επιπτώσεις του Hot Spot. Η δεύτερη παράγραφος υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή, μετά από παρέλευση 4 μηνών. Ευελπιστούμε ότι τα γεγονότα θα αναγκάσουν τη Δημοτική αρχή να υιοθετήσει και τις υπόλοιπες 2 παραγράφους.

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ (13-1-2016)


1ον. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου να μην ενδώσει στη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων (Hot Spot), φέρνοντας το θέμα απευθείας στο σαμιακό λαό για να αποφασίσει με τοπικό δημοψήφισμα.


2ον. Να απομακρυνθούν, σε συνεργασία με την περιφέρεια Β. Αιγαίου, άμεσα οι εγκαταστάσεις της προσωρινής διαμονής των προσφύγων από τη χερσαία ζώνη των λιμένων Σάμου και Καρλοβάσου και να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διαχείριση των προσφυγικών ροών να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε η παραμονή των προσφύγων στο νησί μας να μην ξεπερνά το ένα 24ωρο.

3ον. Να ζητηθεί από την κυβέρνηση να προβεί στην καταγραφή των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο και να απαιτηθεί η απομάκρυνση, αφενός μεν όσων δεν προσφέρουν κοινωνικό έργο, αφετέρου δε όσων επιτείνουν με τις ενέργειές τους την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο νησί μας.


4ον. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η μετεγκατάσταση του υπάρχοντος κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών από την πόλη της Σάμου σε έτερο χώρο εκτός αστικού και τουριστικού ιστού.