21 Νοε 2016

Υποσχέσεις ο υπουργός υγείας σε αναμονή οι Ικαριώτες….

Παραπάνω από 2 ώρες διήρκεσε η συνάντηση των φορέων της Ικαρίας, των Φούρνων και της Χίου με το υπουργό υγείας κ. Ξανθό την Παρασκευή 18/11.

Ο υπουργός άκουσε, σημείωσε, αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη και οικονομικά, εποχή που ζούμε και έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις στα κυριότερα θέματα που του έθεσαν: 
Για τις ελλείψεις ιατρών και ιατρικού προσωπικού στην Ικαρία και στους Φούρνους, θα υπάρξει μια επιτάχυνση (μέχρι τα Χριστούγεννα) των προκηρύξεων για 2.000 θέσεων αμιγώς ιατρικού προσωπικού και θα υπάρξει μια ειδική πρόβλεψη για την στελέχωση του νοσοκομείου Ικαρίας και των άλλων μονάδων υγείας.

Για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η προσπάθεια συνεχίζεται με πρώτο στόχο η μονάδα στην Ικαρία να λειτουργήσει σαν επιστημονικό παράρτημα της μονάδας που υπάρχει ήδη στη Σάμο. Χωρίς να σταματάει η προσπάθεια για την λειτουργία αυτόνομης μονάδας στο νησί.

Για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, (θυμίζουμε ότι υπάρχει δωρεά αξονικού των Ικαρίων της Αμερικής) τις επόμενες ημέρες θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες από την Ρ.Α.Ε και το Κέντρο Δημόκριτος.

Για το ΕΚΑΒ είπε πως είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία, αλλά στοχεύει να δημιουργήσει άλλες δυο νέες βάσεις αεροδιακομιδής στα νησιά, ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά επειγόντων περιστατικών.
Σύντομα αναμένεται να αποδεσμευθεί το κονδύλι για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ μηνιαίως, σαν κίνητρο στους αγροτικούς γιατρούς των νησιών.

Οι Ικαριώτες θα αναμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα για την υλοποίηση των υποσχέσεων του και θα είναι έτοιμοι για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.





Συντάκτης: Γιώργος Βιτσαράς

era