22 Νοε 2016

'Eκτακτη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου ΣάμουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι & συναδέλφισσες αγρότες, κτηνοτρόφοι , αλιείς, μελισσοκόμοι .

Το Δ. Σ του Αγροτικού Συλλόγου Σάμου σας προσκαλεί
σε έκτακτη Γενική Συνέλευση – Σύσκεψη, για να συζητήσουμε την δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με τα εισοδήματά μας και τις ανάγκες μας
και να αποφασίσουμε αγωνιστικές δραστηριότητες,
 ενόψει της Πανελλαδικής Απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.
Η Γ. Σ θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Νοέμβρη 2016, ώρα 6μμ στην αίθουσα των σωματείων του Εργατικού  Κέντρου στο Καρλόβασι(κτίριο Παριανού- οδό Γοργύρας).

Συνάδελφοι,

Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, φέρνει μεγαλύτερη φτώχεια, εξαθλίωση και νέο ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους. Νέα χαράτσια ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά χαράτσια που ροκανίζουν το εισόδημά μας. Σχεδιάζουν νέα μεγάλη αύξηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια για να πάρουν επιπλέον 600 εκατ. ευρώ. Αύξησαν από φέτος τις ασφαλιστικές εισφορές για την Υγεία στο 6.95%, ενώ η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και πρέπει να καταργηθεί η εισφορά.

Συνεχώς φορτωνόμαστε με νέα βάρη όπως η αλματώδης αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, η αύξηση του φορολογικού συντελεστή, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, τα συνεχόμενα χαράτσια κ.ά. Ταυτόχρονα, οι τιμές των προϊόντων μας έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, τόσο που δεν καλύπτουν ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα και μας οδηγούν να εγκαταλείψουμε τα αμπέλια, τα κοπάδια, τον κλήρο μας. Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές για κατασχέσεις των περιουσιών μας, για χρέη στην εφορία στον ΟΓΑ και στις τράπεζες.

Μπροστά σ’ αυτή τη κατάσταση που επιδεινώνεται και απειλεί την ύπαρξή μας και το ψωμί των οικογενειών μας, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις , για μοιρολατρία.

Μόνο ένα δρόμο έχουμε. Μια επιλογή.

Να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε παλιά και νέα αντιαγροτικά μέτρα και πολιτικές. Μέσα από τον Αγροτικό μας Σύλλογο, και τον Πανελλαδικό Συντονισμό μας με τους αγρότες της Συντονιστικής των Μπλόκων, να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να αγωνιστούμε ενάντια στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου, με τον αντιαγροτικό - αντισυνεταιριστικό νόμο και την κατάργηση της αναγκαστικότητας στο κρασί, που ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πολλά άλλα