14 Νοε 2016

O GM Στέλιος Χαλκιάς μιλά στους μαθητές του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου!


Μια διαφορετική σκακιστική εμπειρία θα έχουν την Δευτέρα 14 Νοέμβρη οι μαθητές  – μέλη της σχολικής Σκακιστικής Λέσχης “Μαραθόσποροι” του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου καθώς θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον GM Στέλιο Χαλκιά!
Ο Στέλιος Χαλκιάς (με διεθνή αξιολόγηση ELO 2585) είναι ένας από τους λιγοστούς Grand Maitre της Πατρίδας μας και οι επιτυχίες του είναι αξιοθαύμαστες. Στις πιο πρόσφατες από αυτές αξίζει να σημειωθεί ότι, με εκείνον στην πρώτη σκακιέρα, η ομάδα του “Φυσιολάτρης Νίκαιας” κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής κατηγορίας ενώ τον προηγούμενο Αύγουστο, βρέθηκε στην κορυφή του ένατου διεθνούς ατομικού τουρνουά Παλαιοχώρας Χανίων στο οποίο συμμετείχαν 230 σκακιστές και σκακίστριες από όλον τον κόσμο!


Σημαντική είναι η πορεία του GM Στέλιου Χαλκιά και με τα χρώματα της Εθνικής Σκακιστικής Ομάδας στην οποία είναι βασικό μέλος τα τελευταία 16 χρόνια!

Η Εθνική Σκακιστική Ομάδα στην 42η Σκακιστική Ολυμπιάδα (που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο Σεπτέμβρη) σημείωσε μια πολύ σπουδαία επιτυχία καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της αήττητη (!!!!) ισοβαθμώντας στις θέσεις 11-23 σε ένα σύνολο 170 ομάδων.

Η συμβολή του GM Στέλιου Χαλκιά σε αυτήν την επιτυχία της Εθνικής ήταν πολύ σημαντική καθώς συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε 9 αγώνες παρά το γεγονός ότι σε όλη την διάρκεια της Ολυμπιάδας έπαιζε με ενέσεις λόγω προβλήματος υγείας που προέκυψε απρόοπτα.

Παρά το βαρύ του πρόγραμμα προπονήσεων λόγω των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την Εθνική Σκακιστική Ομάδα και την πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ εθνικής κατηγορίας “Φυσιολάτρης Νίκαιας” ο GM Στέλιος Χαλκιάς με ευγένεια ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για μια συζήτηση μέσω skype με τους μικρούς σκακιστές που συμμετέχουν στο σχολικό σκακιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται και φέτος στο Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου Σάμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι GM Στέλιος Χαλκιάς επισκέφτηκε την Σάμο το καλοκαίρι του 2015 για μια σημαντική σκακιστική δράση που οργάνωσε τότε ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου “Μέλισσος” σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου. Τότε ο GM δίδαξε σε ένα τριήμερο σκακιστικό σεμινάριο ενώ 40 μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία του Νησιού είχαν την χαρά να παίξουν μαζί του σε έναν αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ στην αυλή του Δημαρχείου στο Βαθύ.