22 Νοε 2016

O Δήμαρχος Σάμου και εξαμελής αντιπροσωπεία επαγγελματιών του νησιού και δημοσιογράφων μεταβαίνουν στη Ρώμη

Με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση στην ιταλική τουριστική αγορά, ο Δήμαρχος Σάμου και εξαμελής αντιπροσωπεία επαγγελματιών του νησιού και δημοσιογράφων μεταβαίνουν στη Ρώμη, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, προκειμένου να παραστούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία και θα φιλοξενηθεί στην Πρεσβευτική Οικία του Έλληνα πρέσβη στη χώρα, κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη, παρουσία δεκάδων εξειδικευμένων Ιταλών δημοσιογράφων.

Η εκδήλωση έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προβολή που γνώρισε η Σάμος το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πάλι σε συνεργασία με το ιταλικό γραφείο του ΕΟΤ, ο Δήμος φιλοξένησε επτά Ιταλούς δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ (23-26 Ιουνίου).

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις τουριστικές ομορφιές του νησιού, γνώρισαν την φημισμένη ελληνική φιλοξενία, επισκέφθηκαν χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και διαπίστωσαν ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, που άλλωστε αντιμετωπίζουν σε έντονο βαθμό και τα νησιά της γείτονος χώρας, δε θα επηρέαζε τις διακοπές των συμπατριωτών τους στη Σάμο.

Τα ρεπορτάζ που φιλοξένησαν μετά την επίσκεψη αυτή στα Μέσα τους οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά για τη Σάμο, την οποία εξήραν ως τουριστικό προορισμό, αλλά και ως τοπική κοινωνία με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ανθρωπιστικό πνεύμα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη Ρώμη, ενώπιον πολύ περισσότερων εκπροσώπων του ιταλικού Τύπου, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία για ακόμη πιο στοχευμένη τουριστική προβολή του νησιού, με στόχο να εμπεδώσει την πεποίθηση στο ευρύ ιταλικό κοινό ότι η Σάμος είναι ένας προορισμός ασφαλής, με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και φυσικές ομορφιές.

Στην εκδήλωση, μετά τους χαιρετισμούς του Πρέσβη κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη, του Δημάρχου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, της Διευθύντριας του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας κ. Κυριακής Μπουλασίδου και των επαγγελματιών εκπροσώπων του σαμιακού τουρισμού, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στην ελληνική αποστολή, ενώ, συμβολικά, θα τους προσφερθούν, επίσης, παραδοσιακά Σαμιακά προϊόντα καθώς και χρήσιμο υλικό σχετικό με την ιστορία, την πολιτιστική παράδοση και τα τουριστικά αξιοθέατα της Σάμου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα φιλοξενήσει η Πρεσβευτική Κατοικία έχει ως εξής:

Χαιρετισμός Έλληνα Πρέσβη, κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη

Χαιρετισμός Δημάρχου Σάμου

Χαιρετισμός Αντιπροέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου

Χαιρετισμός Αντιπροέδρου Ένωσης Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου

Παρουσίαση της Σάμου από την Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας κ. Κυριακή Μπουλασίδου

Μεταφορά της εμπειρίας από την παραμονή τους στη Σάμο δύο δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης το καλοκαίρι.



Η σαμιακή αποστολή:

1. Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Σάμου

2. Τριανταφυλλιώ Βλαχοπούλου, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου

3. Δέσποινα Χατζηανδρέου, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου

4. Μένη Βακίρη, Αντιπρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου Σάμου

5. Βιολέτα Τριπόδη, Δημοσιογράφος Σαμιακής Τηλεόρασης

6. Μιχάλης Σβαρνιάς, Δημοσιογράφος

7. Μαρία Παπαδάμ, Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου