14 Νοε 2016

Η ΣΑΜΟΣ SOS.Για το Ξενία

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ του Δημάρχου κ Μ. Αγγελόπουλου και του προέδρου της Δημοτικής παράταξης ΑΚΙΣ, κ Α. Σίμου, για το Ξενία, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Λυπούμεθα για την κατάντια και το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και για τις φράσεις που εκτοξεύθηκαν, κυρίως εκ μέρους του Δημάρχου, ο οποίος για ασήμαντο αφορμή πυροδότησε την συζήτηση, αντί να την ηρέμηση.

Η ΣΑΜΟΣ SOS, επειδή έχει ασχοληθεί με το θέμα του Ξενία και έχει εκπεφρασμένη άποψη, ΔΗΛΩΝΕΙ ευθαρσώς ότι:

1. Η περιοχή γύρω από το Ξενία, Δημοτικός κήπος, Μουσείο, Δημαρχείο, Άγιος Σπυρίδωνας, αποτελούν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Πρωτεύουσας, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί και να προφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.



2. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΘΕΙ ΤΟ ΞΕΝΙΑ και στην θέση του να γίνει ένας κυκλικός κόμβος, ο οποίος θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πόλης και θα αφήσει ελεύθερο το οπτικό πεδίο προς το ιστορικό κέντρο.

3. Να γίνει ανακαίνιση του Δημοτικού κήπου, με σεβασμό, χωρίς να χάσει τα ιστορικά του χαρακτηριστικά, να γίνει πεζοδρόμηση του δρόμου από Άγιο Σπυρίδωνα έως Ξενία, κ.τ.λ. Για όλα αυτά χρειάζεται Νέα Μελέτη, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα μελέτη Δωρή.

4. Το θέμα του Ξενία είναι πολύ σοβαρό και δεν είναι δυνατό να το αφήσουμε στα χέρια ενός ανθρώπου και μάλιστα Δικηγόρου, την στιγμή που η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου ψηφίζει συντεταγμένα χωρίς αντιρρήσεις και εδικές γνώσεις.

5. Γιατί κ Δήμαρχε προχωρήσατε σε ανάθεση μελέτης μετατροπής του Ξενία σε Πολιτιστικό Κέντρο, εντελώς αβασάνιστα και γρήγορα, όταν γνωρίζατε ότι υπάρχει ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΥ και ότι είχε δοθεί εντολή να εκδοθεί ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ και είχαν σταλεί 50.000ε γι’ αυτό το σκοπό; Γιατί κ Δήμαρχε σπεύσατε να κάνετε ένα δεύτερο Πολιτιστικό Κέντρο όταν η Περιφέρεια στα 200 μ κάνει ένα άλλο; Μήπως για λόγους ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ; Μήπως για λόγους ΒΙΤΡΙΝΑΣ; Κε Δήμαρχε η Σάμος πάσχει από ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ και είναι παράλογο να σπαταλάμε τόσα μεγάλα ποσά για να επισκευάσουμε ένα ετοιμόρροπο κουφάρι χωρίς καμία Αρχιτεκτονική Αξία.



Ο Σαμιακός Λαός πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει με το Ξενία. Γι’ αυτό κ Δήμαρχε οργανώστε ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ο κόσμος και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ. Αν εφαρμοστούν αυτά που προγραμματίζετε, είναι σαν να βάζετε την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στην Πόλη μας και ο Σαμιακός Λαός ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ.



Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΣ SOS