16 Δεκ 2016

1ος Κολυμβητικός Περίπλους “Ο Γύρος της Θύμαινας”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θύμαινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φούρνων Κορσεών προκηρύσσουν τον 1ο Κολυμβητικό Περίπλου “ο Γύρος της Θύμαινας”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο Περίπλους που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.2. «Μαραθώνια Κολύμβηση», θα διεξαχθεί στη θάλασσα του αρχιπελάγους των Φούρνων, στην νήσο Θύμαινα του Δήμου Φούρνων Κορσεών, το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017.

ΑΦΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ

Η άφιξη των αθλητών και των συνοδών θα πραγματοποιείται στους Φούρνους την Παρασκευή από τις 14:00 έως τις 19:00, όπου θα τους παραλαμβάνει εκπρόσωπος των διοργανωτών και θα τους οδηγεί στα δωμάτια τους προς τακτοποίηση, ενώ στις 20:00 θα λάβει χώρα δείπνο για αθλητές και συνοδούς.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ


Την ημέρα του διάπλου το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το λιμάνι της Θύμαινας στις 08:00, όπου αθλητές και συνοδοί θα τακτοποιούνται στα σκάφη συνοδείας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00. ΑΓΩΝΑΣ

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι ο γύρος του νησιού της Θύμαινας και η απόσταση είναι 17χλμ. Τον κάθε αθλητή θα συνοδεύει συνοδευτικό σκάφος. Το σημείο τερματισμού είναι το λιμάνι της Θύμαινας. Η λήξη του διάπλου θα δοθεί με την δύση του ηλίου. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, αναψυκτικά, ισοτονικά ποτά και σνακ για τους κολυμβητές.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση του, στην πλατεία του νησιού θα ακολουθήσουν απονομές αναμνηστικών κυπέλων και μεταλλίων και στη συνέχεια το δείπνο για κολυμβητές και συνοδούς.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.). Πριν την εκκίνηση οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα συνοδευτικά σκάφη διατηρούν πορεία παράλληλη με τους κολυμβητές και δύναται να σταματούν για τροφοδοσία όταν ζητηθεί. Δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο κολυμβητής να ακουμπήσει το συνοδευτικό σκάφος. Εφ’ όσον υποπέσει αυτό στην αντίληψη των διοργανωτών ο Αλυτάρχης έχει το δικαίωμα ακύρωσης του κολυμβητή.

ΚΟΣΤΟΣ


- Το κόστος συμμετοχής για αθλητή στον Περίπλου Θύμαινας είναι 120€ (περιλαμβάνει την συμμετοχή, παροχή συνοδευτικού σκάφους με κυβερνήτη, διανυκτέρευση Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, δείπνο Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, απεριόριστα νερά, ποτά, ισοτονικά ποτά, καθώς και δωρεάν μεταφορές απο Φούρνους προς Θύμαινα και το αντίθετο).

- Το κόστος συμμετοχής για συνοδό στον Περίπλου Θύμαινας είναι 60€ (περιλαμβάνει διανυκτέρευση Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, δείπνο Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, απεριόριστα ποτά, αναψυκτικά καθώς και δωρεάν μεταφορές από Φούρνους προς Θύμαινα και το αντίθετο).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν πρόσφατα τερματίσεις τουλάχιστο έναν (1) αγώνα 10 χιλιομέτρων, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Ο ανώτατος αριθμός των συμμετεχόντων έχει οριστεί στους 20. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούν τον παραπάνω αριθμό η οργανωτική επιτροπή θα προβεί σε επιλογή των συμμετεχόντων.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μόνο στην συνδιοργανώτρια του αγώνα μας στην κ. Αργυριάδου Αργυρώ στο runargyrun@yahoo.gr έως και την Τετάρτη 11 Μαΐου. Αιτήσεις που θα σταλούν μετά την ημερομηνία αυτή θεωρούνται εκπρόθεσμες και απορρίπτονται εκ των προτέρων. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές για την έγκριση της συμμετοχής τους, καθώς και για την κατάθεση του ποσού συμμετοχής σε αριθμό τραπέζης με απαντητικό e-mail έως την Κυριακή 20 Μαΐου.