15 Δεκ 2016

Γερμανικός Τουρισμός: Αυξήσεις κρατήσεων πάνω από 100% σε Ρόδο και Ηράκλειο

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της επέκτασης της σεζόν φέτος στους καθιερωμένους προορισμούς της χώρας μέχρι και το Νοέμβριο
Αυξήσεις κρατήσεων πάνω από 100% έναντι του Νοεμβρίου του 2015 καταγράφηκαν τον εφετινό Νοέμβριο στη γερμανική αγορά πακέτων διακοπών για τα αεροδρόμια της Ρόδου και του Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρακολουθεί η TravelTainment για τα κορυφαία αεροδρόμια στους προορισμούς των Γερμανών τουριστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λοιπόν, η αύξηση κρατήσεων ήταν +119% για τη Ρόδο και +101% για το Ηράκλειο (το οποίο, πάντως, τον περυσινό Νοέμβριο είχε μείωση κατά 23%).Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της επέκτασης της σεζόν φέτος στους καθιερωμένους προορισμούς της χώρας μέχρι και το Νοέμβριο.Το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, επίσης, είχε θεαματική ανάκαμψη στις κρατήσεις τον περασμένο μήνα με αύξηση 84% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2015, όταν οι κρατήσεις μειώθηκαν κατά 42% μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου και την επακόλουθη αναστολή των πτήσεων στο Sharm el-Sheikh.

Το αιγυπτιακό αεροδρόμιο ανέβηκε στην δεύτερη θέση στην κατάταξη των δέκα κορυφαίων αεροδρομίων στους προορισμούς των Γερμανών το Νοέμβριο με βάση τον όγκο κρατήσεων.

Αντίθετα η Αττάλεια συνέχισε να έχει μείωση κρατήσεων κατά 46% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2015 (όταν είχε πτώση 24%), με αποτέλεσμα το αερδρόμιό της να βρεθεί στην τρίτη θέση των 10 κορυφαίων αεροδρομίων προορισμού των Γερμανών και μερίδιο 14% στο σύνολο των κρατήσεων.

Η Πάλμα ήταν το πρώτο αεροδρόμιο στις κρατήσεις των Γερμανών τον περασμένο μήνα, αν και υπήρξε οριακή μείωση κατά 1% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2015. Τα Κανάρια Νησιά είχαν αυξήσεις κρατήσεων από 4% έως 12% στα αεροδρόμιά τους το Νοέμβριο, ενώ η Μαδέρα αύξηση 12%.