8 Δεκ 2016

Ο ΕΟΣ Σάμου χορηγεί τα εγκαίνια της έκθεσης «Μικρές Ζωγραφιές 2016», με τον ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο.

Τα κρασιά Samos Anthemis και Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, θα συνοδεύσουν τα εγκαίνια της έκθεσης αφιερωμένη στα γλυκά, η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα της συνεργασίας ανάμεσα στους καλλιτέχνες της Γκαλερί και τον εξαιρετικό ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 12.00, (Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20).

Οι γλυκείς οίνοι του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Anthemis και το Samos Vin Doux αποτελούν τα καταλληλότερα κρασιά για την έναρξη αυτής της τόσο ξεχωριστής έκθεσης, που παντρεύει την τέχνη με τη γευσιγνωσία.

Το Samos Anthemis ένα εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν τη βαθιά παλαίωσή του - αρώματα μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, σε φόντο κακάο και σοκολάτας, θα συνοδεύσει υπέροχα γλυκά με ξηρούς καρπούς, καραμέλα και σοκολάτα, ενώ το Samos Vin Doux με το σπάνιο χρυσοκίτρινο χρώμα του, αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου και νύξεις καραμέλας βουτύρου, θα αποτελέσει το τέλειο κρασί για ελαφριά γλυκά.

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη για ακόμη μία φορά προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μία δημιουργική έκθεση, ευελπιστώντας μέσα από την παιχνιδιάρική και τη δημιουργική συνύπαρξη της εικαστικής και της ζαχαροπλαστικής τέχνης να παρουσιαστεί στο κοινό μια πλούσια ποικιλία από «ζαχαρωτά» έργα. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ευχάριστο και γιορτινό κλίμα για όλους τους επισκέπτες.


Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων μαζί με τον ΕΟΣ Σάμου συνεχίζουν τη θερμή υποστήριξή τους στην τέχνη, προβάλλοντας την άρρηκτη σχέση μεταξύ ψυχαγωγίας και οίνου, συνοδεύοντας την έκθεση με τα πολυαγαπημένα και εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, το Samos Anthemis και το Samos Vin Doux.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Δεκεμβρίου 2016 – 7 Ιανουαρίου 2017

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00,

Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά


Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε:

Νάγια Νούσα Τηλ: 2106014125, κιν: 6972410747, nnousa@beyondcommunications.gr

Τζέσικα Μανιάτη Τηλ: 2106014317, κιν: 6946172125, jmaniati@beyondcommunications.gr

Μαίρη Μαρίπα Tηλ: 210 6014024, κιν.: 6945467076, maripa@beyondcommunications.gr

www.samoswine.gr

Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:

Ο συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται σχεδόν το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού. Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 22 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί σημείο αφετηρίας για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο.