23 Δεκ 2016

Έπαινοι για τους Μαραθόσπορους στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι Μαραθόσποροι στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου που διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο ΣΕΠΟΚΕ. Πιο συγκεκριμένα δυο από τα σκίτσα των μαθητών του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου απέσπασαν έπαινο στις κατηγορίες τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι ετήσιος, διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας ενώ εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ψυχή της σπουδαίας αυτής δράσης είναι ο σκακιστής και πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ, γιατρός Νίκος Ραζής.


Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 929 (!!) σκίτσα από όλη την χώρα μας ενώ το πρώτο από τα σκίτσα των Μαραθόσπορων που απέσπασαν έπαινο είναι το σκίτσο της μαθήτριας της β τάξης Γεωργίας Μακρογιάννη, στην κατηγορία «ευμεγέθη πέραν του Α4″. Το σκίτσο βασίστηκε σε ένα κόμικ του γνωστού Ισπανού κομικογράφου Wadalupe και απεικονίζεται ο Βίκτωρ Κορτσνόι.

Το δεύτερο σκίτσο που απέσπασε έπαινο είναι το σκίτσο της μαθήτριας της α τάξης Ευαγγελίας Τσακουμάγκου, στην κατηγορία «έγχρωμα». Η μαθήτρια σχεδίασε τον Μιχαήλ Ταλ δίνοντας όμως χρώμα σε παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία του 1959.