20 Δεκ 2016

Παράτυποι μετανάστες εισέβαλαν σήμερα στο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως μας

Προβλήματα δημιούργησαν κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας ομάδα παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι με μεγάλη αναίδεια και θράσος εισέβαλαν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, απαιτώντας από τους υπευθύνους να τους χορηγήσουν τρόφιμα και ρουχισμό.

Οι ιθύνοντες στην αρχή της επίσκεψης αυτής αντέδρασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρέχοντας κάποια είδη πρώτης ανάγκης στους εν λόγω ανθρώπους,ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα τους. Αυτό όμως δεν τους ικανοποίησε, αφού στην συνέχεια απαίτησαν με αναίδεια και θράσος επιπλέον είδη,  αρχίζοντας να φωνασκούν και να χειρονομούν εναντίον των υπευθύνων, χρησιμοποιώντας ακόμη και τα παιδιά τους.

Οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αλλά εκείνοι επέμεναν και με αποτέλεσμα ο ιερέας που ήταν στο κοινωνικό παντοπωλείο να υποχρεωθεί να ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας, με την παρέμβαση της οποίας ηρέμησαν τα πνεύματα και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Σίγουρα η κατάσταση πολιορκίας που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του Αιγαίου ανάμεσά τους και στο δικό μας , με ατελείωτα κύματα λαθρομεταναστών και προσφύγων, θέτουν το δραματικό ερώτημα: Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Έχει νόημα η ακολουθούμενη πολιτική των ανοικτών συνόρων και της υποδοχής αντί της αποτροπής και της περιφρούρησης των ελληνικών συνόρων;

Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαλυθεί, σηκώνοντας το βάρος των παράπλευρων συνεπειών από πολέμους που προκαλούν και στηρίζουν άλλοι.