8 Δεκ 2016

Επιστολή δημάρχου Σάμου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολίτικης σχετικά με την απεργία της ΠΝΟ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε καλά η Σάμος δοκιμάζεται από την προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό ζήτημα και παρακολουθεί παράλληλα τις «αναθεωρητικές» δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας της Τουρκίας. Αντιμετωπίζει παράλληλα μείζονα προβλήματα που απαιτούν κοινωνική συνοχή, προγραμματισμό και παρεμβάσεις με μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας αλλά και ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακής προοπτικής.

Η διαρκούσα επί μέρες απεργία της ΠΝΟ αρχίζει να στερεί από την ευρύτερη Σαμιακή κοινωνία και από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βασικά ήδη διατροφής, είδη πρώτης ανάγκης.
Παρακαλώ όπως παρέμβετε για την λύση της απεργίας το συντομότερο δυνατόν χωρίς να παραγκωνίζονται τα δικαιώματα των απεργών, για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές και για να μην τεθεί σε δοκιμασία ακόμη μια φορά η κοινωνική αντοχή των κατοίκων του νησιού μας που έχουν επιλέξει να ζουν στα εξωτερικά σύνορα ης Ε.Ε. Ακόμη και η κατ΄εξαίρεση δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου, άπαξ, για την τροφοδοσία της Σάμου θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή μέσα στ πλαίσιο των δυνατοτήτων που το υπουργείο σας διαθέτει.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος

Δήμαρχος Σάμου