22 Δεκ 2016

Η παράταξη Δράση Ενότητα Προοπτική καταψήφισε τον προϋπολογισμό

Η παράταξη μας Δράση Ενότητα Προοπτική, καταψηφίζει τον προϋπολογισμό διότι κρίνουμε ότι δεν θα πιάσει τους στόχους του ως προς τα έσοδα.

Λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει αδυναμία από πλευράς των δημοτών μας να ανταποκριθούν στις υπερκοστολογημένες υποχρεώσεις τους, στα ανταποδοτικά τέλη διαμορφωμένα στην από προ μνημονίων εποχή.
Πιστεύουμε ότι μέσα από μια μελέτη που πρέπει να γίνει, αν μειωθούν τα τέλη, το βάρος δηλαδή των ανταποδοτικών τελών κατά 30% στο σύνολο τους, ο δημότης της Σάμου θα έχει τη δυνατότητα και ικανότητα να ανταποκριθεί ως προς τις υποχρεώσεις του έναντι του Δήμου, παράλληλα όμως ο δήμος θα αυξήσει αντίστοιχα τα έσοδα του.

Μόνο έτσι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

Ένας επί πλέον τρόπος αύξησης εσόδων είναι να εξευρεθούν εξωτερικοί πόροι χρηματοδότησης για επενδύσεις σε έργα που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωης των κατοίκων και του τουριστικού προϊόντος.

Ως προ το σκέλος των εξόδων πρέπει να μειωθούν αντίστοιχα οι λειτουργικές δαπάνες καθώς και λοιπές δαπάνες μέσα από ένα σύστημα λογιστικό, ένα «κόφτη», που θα προκύψει με την άμεση εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος στο Δήμο.

Για να γίνουν όλες αυτές οι προσαρμογές απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει καν προσπαθήσει να μας το αποδείξει.

Πρέπει να γίνουν σοβαρές τομές και παρεμβάσεις στο οργανόγραμμα στο σύνολο όλων των υπαρχόντων δομών και υπηρεσιών του δήμου στη κατεύθυνση μιας πιο αποτελεσματικής υπηρεσίας.

Ο Δήμος Σάμου διαθέτει πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό προς αξιοποίηση στην υπηρεσία και τα συμφέροντα της Σαμιακής κοινωνίας. Το στοίχημα που μπαίνει είναι αν δημοτική αρχή είναι ικανή να προχωρήσει.

Τα δείγματα γραφής των 2,5 χρονών διαχείρισης του δήμου δεν επιβεβαιώνουν πάντως κάτι τέτοιο ...

Ως αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας την αυτοκριτική μας στα 2,5 χρόνια σε πολλά θέματα δεν ανταποκριθήκαμε όπως και όσο πραγματικά θα μπορούσαμε παρασυρόμενοι ίσως από την αδιέξοδη κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολιτική των μνημονίων.

Δώσαμε στην τρέχουσα δημοτική αρχή πίστωση χρόνου αλλά και την βοήθεια μας όποτε ζητήθηκε... στο να βρεί η δημοτική αρχή τον

βηματισμό της.

Τώρα όλα αλλάζουν. Θα συνεχίσουμε όμως να ασκούμε το θεσμικό ρόλο μας ως μείζων αντιπολίτευση, κάνοντας καλοπροαίρετη κριτική στη δημοτική αρχή, δίνοντας τα φώτα μας και τις εμπειρίες μας προς όφελος της κοινωνίας.