18 Δεκ 2016

Ωραία τα θεάματα αλλά ο άρτος .....παντεσπάνι

Χριστούγεννα "μύρισαν" επίσημα πριν από λίγες μέρες σε ολόκληρο το νησί μας . Ο δήμαρχος Σάμου μαζί με την πρόεδρο του ΔΟΠΟΝΑΣ άναψαν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα σε Βαθύ και Καρλόβασι , προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα.

 Έτσι στήθηκαν σκηνικά στις δυο μεγάλες πόλεις του νησιού μας, που άφησαν την φαντασία να καλπάσει και τον κόσμο να συμμετέχει στον στολισμό των πόλεων μας. Μέχρι εδώ όλα καλά . Πίσω όμως από το λαμπερό φολκλόρ και τον επιβλητικό φωτισμό υπάρχουν και τα παραλειπόμενα των εκδηλώσεων .
Και τα παραλειπόμενα αυτά έχουν σχέση με το ποσό που δαπανήθηκε μόνο για το Καρλόβασι και ξεπερνάει τις 3.000 ευρω. Αυτό που προξενεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όλες οι αναθέσεις έγιναν όχι με διαγωνισμό, αλλά απευθείας ,που βεβαίως και νομίμως έχουν, μήπως όμως αυτό δεν είναι «ηθικό» απέναντι στους δημότες επαγγελματίες και κυρίως απέναντι στα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών που πρέπει να εξασφαλίζονται καλύτερες τιμές μέσω διαγωνισμών μιας και πρόκειται για ζεστό χρήμα που πληρώνουν οι δημότες;;;;Και επίσης τα 3.οοο ευρω μήπως είναι ένα υπερβολικό ποσό που δαπανήθηκε μόνο για λίγες ώρες, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί;;;;;;Φυσικά για του λόγου το ασφαλές σας παραθέτουμε τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια, παραλείποντας φυσικά τα ονόματα των επιχειρηματιών του νησιού μας.

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑ΢ΗΣ 287/2016

ΘΕΜΑ: Απευθείας ανάθεση προμηθειών κλπ. για την «Διοργάνωση Εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων 2016 στην Δ/Ε Καρλοβάσου».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ανάθεση ως εξής :

1.- Στην προμήθεια δώρων για παιδιά

Ποσό 819,00 ευρώ (ΦΠΑ 17%}

2.- Στην προμήθεια γλυκισμάτων

ποσού 1.251,40 ευρώ (ΦΠΑ 17%).

3.- Στην προμήθεια κρασιού μοσχάτου

234,00 ευρώ  ( ΦΠΑ 17%).

4.- Στην παροχή βιντεοσκόπησης ποσού

175,50 ευρώ ( ΦΠΑ 17%).

5.- Στην ΄παροχή χριστουγεννιάτικων ευχών σε ραδιοφωνικό σταθμό ποσού

35,10 ευρώ ( ΦΠΑ 17%).

6.- Στην παροχή υπηρεσιών ηχητικής κάλυψης ποσού

585,00 ευρώ ( ΦΠΑ 17%).


ΣΥΝΟΛΟ 3.103 ευρώ