9 Δεκ 2016

Το Καρλόβασι φόρεσε τα γιορτινά του !Της Σταματίας Ράπτη

Το Καρλόβασι φόρεσε απόψε τα γιορτινά του μέσα σε μια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τσουχτερό κρύο, αλλά με μεγάλη προσέλευση κόσμου, δίνοντας το σήμα για την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή.

Ο καιρός δεν εμπόδισε τους δεκάδες Καρλοβασίτες να μαζευτούν από νωρίς, στην κεντρική πλατεία, η οποία φωτίστηκε  από τα χαμόγελα των παιδιών, που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου, αλλά και τις μουσικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν. Η εκδήλωση σκόρπισε γιορτινή λάμψη σε όλο το κοινό, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς και μεγάλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις έδωσε η αεικίνητος πρόεδρος του ΔΟΠΟΝΑΣ κ. Αννυ Ανδρεάδη, η οποία μετά από τις ευχές μέτρησε αντίστροφα και έδωσε το σήμα για εκκίνηση των δρομέων οι οποίοι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

«Στολίσαμε το Καρλόβασι φέρνουμε άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη μας. Απόψε ανάβουμε τα φώτα του Δέντρου, σύμβολο της συνέχισης της ζωής με ελπίδα, αισιοδοξία και ειρήνη στην καρδιά και στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ανδρεάδη, η οποία ήταν και η ψυχή της εκδήλωσης.

Σε πείσμα των δυσκολότατων καιρών και απέναντι στα σοβαρά πλήγματα που δέχεται η κοινωνική συνοχή, ο Δήμος Σάμου αντιτάσσει μία διευρυμένη κοινωνική πολιτική για όλους τους συμπολίτες μας με πολύ δουλειά και μεράκι.

Ζωντανό και δυνατό , παρά την κρίση, έγινε το Καρλόβασι η πόλη των παιδιών, των μαγικών παραμυθιών και των συναρπαστικών παιχνιδιών. Τις φετινές γιορτές, η πόλη της αλληλοβοήθειας, της συλλογικής προσπάθειας και των ενεργών πολιτών γιορτάζει με αισιοδοξία και μήνυμα ελπίδας!

Λίγο πριν τις παιδικές χορωδίες η Πρόεδρος του ΔΟΠΟΝΑΣ απένειμε κύπελλα στους συμμετέχοντες δρομείς ενώ το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Σάμου  κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος , ο αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Καλατζής, ο υπεύθυνος του συνδέσμου Δυτικής Σάμου κ. Μανόλης Νικολού, ο ταξίαρχος του νησιού μας, ο διοικητής του 649 και πολλοί ακόμη , οι οποίοι και απηύθυναν τις ευχές τους στους παρισταμένους. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση που σηματοδοτεί και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο. Ο κόσμος παρά το τσουχτερό κρύο παρακολούθησε την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου καλωσορίζοντας τα Χριστούγεννα μέσα σε ένα πνεύμα αγάπης, προσφοράς και ελπίδας.

Η φιλαρμονική Καρλοβάσου συνόδευσε μουσικά την φωταγώγηση του δέντρου με τις όμορφες μελωδίες της, ενώ επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τα παιδιά της Πυθαγορείου μουσικής ,αλλά και άλλες παιδικές χορωδίες. Ήταν μία όμορφη γιορτή, γεμάτη χρώμα και μουσική, ενώ κυριάρχησαν τα παιδικά χαμόγελα, αφού η πλατεία ήταν γεμάτη από παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τις μέρες των εορτών που πλησιάζουν. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία χαρά ευτυχία.