28 Δεκ 2016

Τι δείχνει η ετήσια έκθεση της ΠΕΠΕΝ για τα λιμάνια του Ν.Σάμου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΠΕΠΕΝ, με έκθεση της, που βασίζεται στην γνώμη των συναδέλφων Πλοιάρχων που καθημερινά και επί χρόνια οργώνουν το Αιγαίο, δίδει στην δημοσιότητα την έκθεση για τα λιμάνια της χώρας στην οποία περιγράφεται η κατάσταση τους και επισημαίνει παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.


Για το Νόμο Σάμου η έκθεση της ΠΕΜΕΝ αναφέρει ¨.


36. ΣΑΜΟΣ (ΒΑΘΥ)


Εκβάθυνση λιμενολεκάνης κυρίως κοντά στον προβλήτα. Ο χερσαίος χώρος είναι περιορισμένος. Προσκρουστήρες. Η διάταξη των δεστρών δεν εξυπηρετεί.

37. ΣΑΜΟΣ (ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ)

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου. Άμεση αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί ο προβλήτας. Δημιουργία θέσεως (L) πρυμνοπλαγιοδέτησης για πλοία νέας τεχνολογίας (ταχύπλοα). Προσκρουστήρες.

38.ΙΚΑΡΙΑ (ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ)

Αποκατάσταση ζημιάς προβλήτα. Επέκταση ΒΔ προβλήτα προστασία από τους Α-ΝΑ ανέμους με κατασκευή λιμενοβραχίονα. Στέγαστρα επιβατών, χώροι υγιεινής. Ενίσχυση φωτοβολίας φανού εισόδου. Ο χερσαίος χώρος δεν εξυπηρετεί.

39. ΙΚΑΡΙΑ (ΕΥΔΗΛΟΣ)

Προστασία από τους ΒΑ ανέμους με κατασκευή λιμενοβραχίονα. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης, κυρίως κατά μήκος των ραμπών. Αύξηση φωτοβολίας πράσινου φανού, προσκρουστήρες.

40. ΦΟΥΡΝΟΙ

Διαπλάτυνση εξωτερικού προβλήτα για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Β-ΒΔ ανέμους, προσκρουστήρες, φωτισμός προβλήτα, στέγαστρα επιβατών, w.c.