13 Δεκ 2016

«Η Ελλάδα συναντάει το Μιλάνο»

Μετά την διοργάνωση του ταξιδιού εξοικείωσης, το καλοκαίρι, Ιταλών δημοσιογράφων του τουρισμού και την εξειδικευμένη παρουσίαση του νησιού στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ της Ιταλίας πριν από λίγες εβδομάδες στην πρεσβεία μας στη Ρώμη, η Σάμος εκπροσωπείται σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2016 δια του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού «Πυθαγόρας ο Σάμιος» και στο 1ο workshop για επαγγελματίες του τουρισμού με την ονομασία «Η Ελλάδα συναντάει το Μιλάνο» που διοργάνωσε το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία. Το workshop φιλοξενείται στη Residenca Vignale του Μιλάνου.

Για το σκοπό αυτό προσκεκλημένοι του ιταλικού ΕΟΤ είναι μεγάλοι Tour Operators, τουριστικά γραφεία καθώς και εκπρόσωποι γραφείων MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Events) και Ενώσεις Ελευθέρου Χρόνου (CRAL) του Μιλάνου και των γύρω περιοχών.
Οι εκπρόσωποί τους θα έχουν την ευκαιρία να έχουν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Έλληνες εκθέτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση (φορείς, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, περιοχές κ.λπ), ενώ θα ανταλλάξουν και χρήσιμο ενημερωτικό υλικό.

Το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία ευελπιστεί ότι το workshop αυτό -που εντάσσεται στην επικοινωνιακή στρατηγική του-θα γίνει θεσμός που θα φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και για το λόγο αυτό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την άρτια διοργάνωσή του και τη μεγάλη εκπροσώπηση φορέων του ιταλικού τουρισμού.

Το Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού του Δήμου Σάμου, εκπροσωπούν στο workshop οι κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και μέλος του Οργανισμού Τουρισμού, ο κ. Γεώργιος Χατζηδημητρίου,Ξενοδόχος και ο κ. Μαριος-Όμηρος Μπακόπουλος, ταξιδιωτικός πράκτορας.