5 Δεκ 2016

Με σύνθημα την ελευθερία διαδήλωσαν σήμερα στο Hot Spot της Σαμου παράτυποι μεταναστες

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα ομάδα παράτυπων μεταναστών στο χοτ σποτ , προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διαμονή τους στο «κέντρο φιλοξενίας , επιβεβαιώνοντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες του αρμονία τις οποίες και είχαμε από το πρωί δημοσιοποιήσει. .
 Οι παράτυποι μετανάστες ξεκίνησαν την διαμαρτυρία τους διαδηλώντας την επιθυμία τους για ελευθερία, την οποία είχαν γράψει ως σύνθημα πάνω σε κομμάτια χαρτιού.

 Η παράσταση διαμαρτυρίας έλαβε τέλος έπειτα από την επέμβαση των ΜΑΤ, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι δεν δημιούργησαν κάποια προβλήματα εντός του χώρου.

 Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση βαρύνει την Κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να στελεχώσει άμεσα την υπηρεσία ασύλου και οι άνθρωποι να ξεκινήσουν να απομακρύνονται από το νησί, καθώς ο πολύμηνος εγκλεισμός τους μόνο προβλήματα και επεισόδια μπορεί να προκαλέσει.

Από την στιγμή που επιλέγουν να ασκήσουν την συγκεκριμένη πολιτική αναφορικά με τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές χωρίς να διασφαλίζεται στο ελάχιστο η σωστή διαβίωση όλων αυτών των ανθρώπων, αλλά παράλληλα υποδαυλίζοντας τις απαιτήσεις των μεταναστών, χωρίς να υπάρχουν δυνατότητες για να τις ικανοποιήσουν, τέτοια γεγονότα θα είναι συχνό φαινόμενο από εδώ και πέρα.

Η κατάσταση στα «κέντρα φιλοξενίας» είναι πραγματικά ασύδοτη και τα χειρότερα είναι πολύ πιθανό να έρθουν σύντομα....




Σταματία Ράπτη