18 Δεκ 2016

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζουράρι σχετικά με τα ελληνικά νησιά.

Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζουράρι σχετικά με τα ελληνικά νησιά. Την ώρα που τα νησιά μας πλήττονται ποικιλοτρόπως την στιγμή που οι νησιώτες δοκιμάζονται καθημερινά από προβλήματα που συνεχώς οξύνονται (ΦΠΑ, μετανάστευση), ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αντί μιας δήλωσης έστω συμπαράστασης, επιλέγει να χρησιμοποιήσει τα νησιά μας, ως επικράτεια υπό «απειλή».

Οι δήλωσή του ήταν η εξής: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν». Όσο και αν επιμένουν κάποιοι ότι η δήλωσή του ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» ήταν ενταγμένη στα πλαίσια μιας τοποθέτησης που αφορούσε τον κίνδυνο απώλειας της γλώσσας μας, δεν επαρκεί καμία «διευκρίνιση» για να ανακαλέσει την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί ο κ. Ζουράρις. Και μάλιστα όταν χρησιμοποιεί την ίδια την γλώσσα μας , το είδος υπό «απειλή» εξαφάνισης για να μας διαγράψει από τον χάρτη. Είναι άραγε τα νησιά τόσο ήσσονος σημασίας για τον κ Ζουράρι; Είναι οι νησιώτες τόσο αναλώσιμοι; Είναι η εδαφική επικράτεια της χώρας κάτι ανά πάσα στιγμή μεταβλητό; Ο ίδιος δηλώνει τώρα ότι η ήταν «σχήμα καθ` υπερβολήν» το παράδειγμά του για τα νησιά. Καθ` υπερβολήν όμως είναι και επικινδυνότητα των λόγων του και αυτή δυστυχώς δεν ανακαλείται!

O σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών , με έδρα το νησί της Σάμου , που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, απορρίπτει και καταγγέλει κάθε ανθελληνική και επικίνδυνη άποψη , σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                  ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ