9 Δεκ 2016

Δρομολόγηση πλοίων ασφαλείας ζητά το Επιμελητήριο Σάμου

Επιστολή στο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή απέστειλε ο πρόεδρος του επιμελητήριου Σάμου κ.Γιώργος  Κυριαζής

Η επιστολή αναφέρει :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

σας γνωρίζουμε πως οι νησιωτικές περιοχές της χώρας μετά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας. Από τον ακτοπλοϊκό αυτό αποκλεισμό, ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και συνολικά οι κάτοικοι των νησιών μας, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Πέρα από τη μετακίνηση του πληθυσμού η οποία με το δέσιμο των πλοίων καθίσταται αδύνατη, παρατηρείται έντονη έλλειψη αγαθών και προϊόντων από τα ράφια των καταστημάτων.
Το πρόβλημα αυτό του αποκλεισμού έρχεται να προστεθεί στην ήδη δυσχερή οικονομική συγκυρία και τα σημάδια του είναι ήδη ορατά με κυριότερο την εξάντληση ειδών πρώτης ανάγκης.
Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα της ΠΝΟ η οποία αγωνίζεται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Μετά όμως την απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ζητάμε την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή του άρθρου 25 του ν. 4256/2014, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται η πραγματοποίηση δρομολογίου έκτακτης συγκοινωνίας μετά την παρέλευση τριών (3) ημερών από τη διακοπή της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, καθώς προκύπτει επείγουσα κοινωνική ανάγκη η οποία μπορεί και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Να σημειωθεί πως ο Νομός της Σάμου αποτελείται από τρία (3) νησιά, το ένα εκ των οποίων δεν έχει αεροπορική σύνδεση, κάτι που κάνει το πρόβλημα ακόμα εντονότερο, μιας και μιλάμε για καθολικό αποκλεισμό.
Παρακαλούμε έστω και τη τελευταία στιγμή να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος και να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο άρθρο του Νόμου, κάτι που θα συμβάλει στην ομαλοποίηση έστω και προσωρινά της κατάστασης, σε όφελος των επιχειρήσεων αλλά και συνολικά των κατοίκων των νησιών του Nομού μας.