20 Δεκ 2016

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης


Με δημιουργικό-παιδαγωγικό παιχνίδι ψυχαγωγήθηκαν τα παιδιά που πήραν μέρος στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης την Κυριακή 18 Δεκέμβρη.

Το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ομαδικής οργανωμένης προσπάθειας, διαπερνούσε το παιδαγωγικό παιχνίδι βασισμένο πάνω στη διασκευή του μύθου του Αισώπου για τους τζίτζικες και τους μέρμηγκες της Εύας Κοντόρα, που ζωντάνεψε με τη συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια εκπαιδευτικών και γονιών.Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της αγγειοπλαστικής από τον Τίμο Χατζηλαγό μέλος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης. Έμαθαν για τον πηλό και τις χρήσεις του από τον άνθρωπο και διασκέδασαν φτιάχνοντας τις δικές τους κατασκευές.

Στο τέλος του παιχνιδιού τα περίμεναν οι λιχουδιές που ετοίμασαν τα μέλη καοι φίλοι της Επιτροπής Ειρήνης.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο λειτουργούσε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ειρήνης με ωραία και νόστιμα δώρα από τους φίλους της Επιτροπής, ενώ ακολούθησε γλέντι με μεζέδες και κρασί και με τη μουσική συντροφιά των Σταύρου Κουτράκη, Δημ. Λεκάτη και Μανώλη Καραβασίλη.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης μίλησε η πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης Ρούλα Στεφανάκη, η οποία αφού καλωσόρισε τα παιδιά και όσους συμμετείχαν, αναφέρθηκε σύντομα στις επικίνδυνες εξελίξεις στη περιοχή μας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ,στην εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς από την κυβέρνηση και στην επιχείρηση διχοτόμησης της Κύπρου ενώ τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι αγώνες του αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος για την απόκρουση αυτών των σχεδίων.