23 Δεκ 2016

Ο Δήμαρχος Σάμου για την γιορτή που διοργάνωσε η Μητρόπολη για τα παιδιά του νησιού μας

Με αφορμή την ωραία και ζεστή γιορτή που διοργάνωσε η Μητρόπολη για τα παιδιά του νησιού μας συναισθήματα και σκέψεις μας κατακλύζουν και μας βοηθούν να είμαστε πιο κοντά στα παιδιά μας και στα παιδιά όλων μας.

Είναι εποχές δύσκολες αυτές που διανύουμε και, στις δύσκολες εποχές, πάντοτε είναι τα παιδικά μάτια αυτά που πάνω απ’ όλα πρέπει να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατάμε χαμογελαστά.

Η παιδική ψυχή είναι τρυφερή, καλοσυνάτη και αθώα. Είναι αυτή ακριβώς η ψυχή που το χριστιανικό μήνυμα των ημερών παρακινεί όλους μας να αποκτήσουμε. Το παιδικό βλέμμα, όμως, δε χρειάζεται παρακίνηση. Έτσι κι αλλιώς, χωρίς καμία προσπάθεια, ατενίζει το μέλλον με αγνότητα. Άδολα και χαρούμενα. Και είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε κάθε τι δυνατόν για να μην αλλάζει αυτό, όσες αντιξοότητες κι αν καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε εμείς, οι γονείς τους. Η κοινωνία των ενηλίκων οφείλει να επενδύει σ’ ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, για τα παιδιά όλου του κόσμου. Και σ’ αυτή την προσπάθεια, η Εκκλησία ήταν πάντοτε πρωταγωνίστρια.


Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Ακούραστα, με αθόρυβο και διακριτικό, αλλά και επίμονο και σταθερό τρόπο έχει πάντοτε –και πολύ περισσότερο τα χρόνια της κρίσης- σταθεί στο πλάι των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται. Τους δίνει μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης. Προσφέρει φως και ψυχική ανάταση και η προσφορά της είναι ανεκτίμητη.

Οι μικροί μας φίλοι ήταν οι πρωταγωνιστές καθώς και οι γονείς τους που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα παιδικά χαμόγελα.



Ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο 2017. Με αγάπη, ομόνοια και αλληλοσεβασμό θα καταφέρουμε να το κάνουμε πολύ καλύτερο από τη χρονιά που φεύγει.



Σας ευχαριστώ πολύ.



Ο Δήμαρχος Σάμου

Μιχάλης Αγγελόπουλος