21 Δεκ 2016

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των Σαμιωτών Ακριτών Ελλήνων Πολιτών στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών.

Μετά το κάλεσμα του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Μυτιληνιών, Γεωργίου Ελευθερόγλου, σήμερα στις 18:00 μαζευτήκαμε όλοι εκεί για να μιλήσουμε και να ενημερωθούμε για την πορεία του μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί μας και τις απειλές του κου Μουζάλα ότι θα δημιουργήσει καινούρια hot spot και κέντρο κλειστού τύπου (φυλακή παραβατικών) στη Σάμο ΜΑΣ. 

Την συγκέντρωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Σάμου κος Μιχάλης Αγγελόπουλος . Μίλησαν κος Παναγίωτης Λυμπέρης, ο κος Νίκος Μάρκου, και ο κος Γιώργος Ελευθερόγλου. 

Αναγνώστηκε το ψήφισμα των 10 σημείων της 30ης Οκτωβρίου από την πρώτη συγκέντρωση της Σάμος S.O.S., έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις και συμφωνήσαμε ότι κάθε μέρα που περνάει, γινόμαστε όλο και πιο πολλοί, γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί


ΨΗΦΙΣΜΑ Σάμος S.O.S. 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

1. Τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας ,όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 28 παρ 3 του συντάγματος , σύμφωνα με το οποίο, κυριαρχία είναι η ικανότητα ενός κράτους διά μέσου της κυβέρνησης του, να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του είτε είναι εδαφικά ,είτε οικονομικά είτε άλλου είδους. Στα πλαίσια αυτά ζητείται αποτελεσματική προστασία, φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων μας.

2. Την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τη Σάμο μετά την παρέλευση της συμφωνημένης προθεσμίας.

3. Την καταγγελία και αποτροπή κάθε ενέργειας και πρακτικής από κάθε οργανισμό, τοπικό, εθνικό και διεθνή, που ενθαρρύνει την μόνιμη εγκατάσταση στο νησί, πληθυσμών που μπορεί να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τρίτες χώρες.

4. Τον άμεσο έλεγχο όλων των ΜΚΟ και εποπτεία από τις Ελληνικές αρχές. Η πλήρης έλλειψη διαφάνειας στο τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησής τους, καθώς και ο εκμαυλισμός της κοινωνίας μας, καθιστά την παρουσία των ΜΚΟ μη ανεκτή από τους Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Σάμου. Tον περιορισμό της FRONTEX στα καθήκοντα της!

5. Την άμεση στελέχωση όλων των σωμάτων ασφαλείας και των υπηρεσιών (Λιμενικό Σώμα, Αστυνομία, Στρατός, Υγειονομικό και λοιπές)

6. Την επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών καταγραφής και την άμεση στελέχωση τους με τον προβλεπόμενο βάση συμφωνίας αριθμό ατόμων, προκειμένου οι πρόσφυγες -μετανάστες να μην παραμένουν στο νησί πάνω από 72 ώρες. Η διαδικασία αίτησης-παροχής ασύλου δεν είναι δυνατόν να ολοκληρώνεται στο νησί ,αφού προϋποθέτει πολύμηνη έως και χρόνια παραμονή, η οποία τελικά μετατρέπεται σε μόνιμη .

7. Την κατάργηση-ακύρωση της λειτουργίας της Φυλακής ( την ονομαζόμενη κατά τους κυβερνητικούς, κλειστή δομή φιλοξενίας) στο HOT SPOT ΣΑΜΟΥ. Αποκλείουμε την δημιουργία καινούριου HOT SPOT και αρνούμαστε κατηγορηματικά την εγκατάσταση Μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν θα μετατραπούμε σε δεσμοφύλακες για λογαριασμό της Ε.Ε.!

8. Την επιστροφή της κανονικότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί, με παράλληλη απαξίωση των πρόσκαιρων - ευκαιριακών δράσεων που εκπορεύονται από την εκμετάλλευση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Η Σάμος είναι Τουριστικός Προορισμός και δεν επιδέχεται κανενός είδους αλλοίωση της τουριστικής της ταυτότητας!

9. Την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας όσον αφορά στην συμμετοχή του νησιού στον επιμερισμό των βαρών στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί η Σάμος να λειτουργεί πλέον σαν σημείο υποδοχής προσφύγων και σαν χώρος παραμονής , γιατί ο τόπος είναι γεωπολιτικά ευαίσθητος.

10. Απαιτούμε να δοθεί στους πρόσφυγες η ελευθερία τους και για όσο καιρό φιλοξενούνται στην Σάμο (72 ώρες όπως έχει συμφωνηθεί) καλές συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και υγιεινής περίθαλψης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ !!
Η ΣΑΜΟΣ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ!

"Σάμος S.O.S."