5 Δεκ 2016

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου πρός Τσίπρα:Αρκετά εξαθλιώσατε τους ακρίτες


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε ο δικηγορικός σύλλογος Σάμου, η επιστολή αναφέρει :

"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ η επικείμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση στα νησιά της παραμεθορίου αναμφίβολα θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις τοπικές οικονομίες προκαλώντας μείζονα προβλήματα κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, θα πλήξει την τουριστική βιομηχανία των νησιών στον υπέρτατο βαθμό.

Οι συνέπειες για την οικονομική επιβίωση των κατοίκων των νησιών θα είναι τραγικές αν εφαρμοστεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, καθώς θα σημειωθούν υπέρμετρες ανατιμήσεις σε όλα σχεδόν τα είδη πρώτης ανάγκης και τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Γνωρίζουμε ότι η Τρόικα είχε απαιτήσει από την Κυβέρνηση και το Οικονομικό επιτελείο της την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και την παραμεθόριο και είχε ζητήσει να υιοθετηθεί ένας ενιαίος συντελεστής στα επίπεδα του 19% ή του 21%.

Γνωρίζουμε ακόμα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 4-2-2016 στο ψήφισμα του «περί νησιωτικότητας» υπερψήφισε τροπολογία Ελληνα Ευρωβουλευτή και τάχτηκε ενάντια στην κατάργηση των ειδικών φορολογικών διατάξεων στα νησιά και ειδικά σε χώρες –όπως η Ελλάδα- που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Εσείς όμως όπως και το Οικονομικό σας επιτελείο κωφεύετε και αρνείστε να αξιοποιήσετε το ευνοϊκό αυτό ψήφισμα.

Σας θυμίζουμε ακόμα Κύριε Πρωθυπουργέ τι είπατε σε ομιλία σας στις 15 Ιανουαρίου 2015 στη Ρόδο: «Είναι σκανδαλώδης η δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και στα ακριτικά νησιά μας, που θα υλοποιήσει αν κερδίσει τις εκλογές. Για αυτό, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι: Από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές».

Όμως και στις 7 Δεκεμβρίου 2014 σε ομιλία σας στη Βουλή στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Αυτό που νοιάζει τους συμπολίτες μας στα νησιά είναι αν θα καταργήσετε την έκπτωση στο ΦΠΑ με παράταση ενός μήνα ή έξι μηνών του μνημονίου; Αυτό είναι που τους νοιάζει ή ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν, διότι έχετε ήδη δεσμευτεί να τα υλοποιήσετε;»

Ειχατε δεσμευτεί Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ ότι αν κερδίσετε τις εκλογές θα κλείσετε κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όμως εσείς μας κοροϊδέψατε γιατί όχι μόνο τον αυξήσατε αλλά τον εκτοξεύσατε….!!!!!

Σας καλούμε λοιπόν αυτή την ύστατη ώρα να αναθεωρήσετε την απόφαση της για την αύξηση στου ΦΠΑ στο 24 %.Αρκετά εξαθλιώσατε τους ακρίτες ( αλλά και όλους τους Ελληνες) με τα σκληρά οικονομικά μέτρα, την άκρατη και αλόγιστη φορολόγηση και την άστοχη, πλημμελή και επιζήμια για τους κατοίκους των νησιών διαχείριση του προσφυγικού.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ"