18 Δεκ 2016

Άνοιξε το TAXIS για το επίδομα θέρμανσης.Τι ισχύει για το νησί μας

Άνοιξε το σύστημα για τις αιτήσεις των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης. Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου παραμένουν στις ίδιες ζώνες με πέρυσι , παρά του ότι συζητιόταν να ανέβει ζώνη άρα και ποσό επιδόματος Για το νησί μας η Δ΄ ΖΩΝΗ: 5 λίτρα ανά τετραγωνικό 400 λίτρα ανώτερη κατανάλωση για τον άγαμο και 500 για τις οικογένειες.


Όσοι καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τέλος του χρόνου θα πάρουν το επίδομα που τους αναλογεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Όσοι υποβάλουν τις αιτήσεις από την 1η-1-2017 μέχρι 31-5-2017 θα εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται στο τέλος Ιουνίου 2017.
Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο. Το επίδομα είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω εφαρμογής στο TAXISnet, για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.