23 Δεκ 2016

Η ΜΕΤΑδραση διοργάνωσε δύο workshops

Στις 3-4 & 10-11 Δεκεμβρίου, η ΜΕΤΑδραση διοργάνωσε δύο workshops με θέμα: «Παροχή Υπηρεσιών Διερμηνείας στα Κέντρα Φιλοξενίας και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα Σύνορα και στην Ηπειρωτική Ελλάδα».

Στα workshops συμμετείχαν συνολικά 134 Διερμηνείς και Τοπικοί Συντονιστές της ΜΕΤΑδρασης που δραστηριοποιούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια, από την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, την Λέρο και την Κω ως την Βόρεια Ελλάδα και την Αθήνα.
Όπως σημείωσαν οι συμμετέχοντες, τα workshops αποτέλεσαν μια «μοναδική ευκαιρία να βρεθούμε όλοι απ’ όλα τα σημεία, να γνωριστούμε καλύτερα» και να συζητήσουμε ανοιχτά «απόψεις, ιδέες και ποικίλα θέματα που προκύπτουν καθημερινά στον χώρο εργασίας μας, τρόπους αντιμετώπισης τους» και «διάφορα πράγματα που συμβάλλουν στην καλύτερή μας λειτουργία ως ομάδα στο σημείο». Υπήρξε «έντονο ενδιαφέρον και διαδραστικότητα», «θετική ενέργεια», «φιλικό κλίμα και ομαδικό πνεύμα», «ουσιαστικές παρεμβάσεις που μας θύμισαν πολύ χρήσιμα πράγματα για τον ρόλο μας ως διερμηνείς σε αυτά τα πεδία»!

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για την ουσιαστική συμμετοχή, την ευχάριστη ατμόσφαιρα και τα γεμάτα «εμπειρίες, εικόνες και χαμόγελα» workshops!

Το workshop χρηματοδοτήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.