15 Ιαν 2017

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 16-1-2017 έως 20-1-2017

Νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο - τοπικά έντονα φαινόμενα στον ορεινό όγκο της Πίνδου και την Ροδόπη. 

Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τρίτη και την Τετάρτη - παροδικές βελτιώσεις του καιρού στην Ήπειρο, την κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

 Επιδείνωση του καιρού το βράδυ της Τετάρτη/ξημερώματα Πέμπτης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - έντονα φαινόμενα στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Παρασκευή με σποραδικά φαινόμενα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Άνεμοι από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα βόρεια από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι - την Πέμπτη θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους - και θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στην νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, σε χαμηλότερα επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια.

Σαββατοκύριακο:

Το Σαββατοκύριακο (21 έως 22 Ιανουαρίου) αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο -εντονότερα και πιο γενικευμένα φαινόμενα την Κυριακή. Θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλά επίπεδα.

Μεσοπρόθεσμη προοπτική:

Η βδομάδα 23 έως 29 Ιανουαρίου ξεκινάει με βροχές στα δυτικά - τοπικά έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται προς τα μέσα της βδομάδας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ενίσχυση των Ν ανέμων. Θερμοκρασία σε άνοδο.

YouWeather.com