23 Ιαν 2017

Κυριότερες Δραστηριότητες ΑΚΙΣ Έτους 2016

Προς ενημέρωση των δημοτών, έδωσε στη δημοσιότητα περιληπτικά τις κυριότερες δραστηριότητες της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ) για το έτος 2016
13-1-2016 .
Καταθέσαμε πρόταση για το προσφυγικό ζήτημα. Όχι σε δεύτερο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών, 24 ώρες παραμονή και προώθηση. 

Απομάκρυνση των επικίνδυνων ΜΚΟ. Άμεση απόσυρση των οικίσκων από το λιμάνι. Μετεγκατάσταση του υπάρχοντος κέντρου από το πεδίο βολής σε άλλο μέρος εκτός αστικού ιστού.
Καταθέσαμε πρόταση για επίλυση της υποβάθμισης των δομών υγείας της Σάμου. Άμεση κίνηση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας από τους αιρετούς άρχοντες της Σάμου και το διοικητή του νοσοκομείου. Υπαγωγή όλων των μονάδων υγείας στο νησί υπό ενιαία διοίκηση.

26-1-2016
Καταθέσαμε πρόταση για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν άστεγοι και πεινασμένοι συμπολίτες μας.
Προσπαθήσαμε με επιχειρήματα να αποτρέψουμε την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Περιμετρικής Οδού» λόγω σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί το έργο από κατακρημνίσεις των πρανών.

19-2-2016
Ζητήσαμε την παρέμβαση του ΥΠΕΣ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σε αίτημά μας που αφορούσε στο θέμα των παρατυπιών που γίνονται στις υπεράριθμες απουσίες και τα έξοδα μετακινήσεων του Δημάρχου. Η παρέμβαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης στις 25-3-2016 ήταν καταπέλτης για το Δήμο, βεβαίωνε όλες τις παρατυπίες και τη μη τήρηση της νομιμότητας.

28-3-2016
Καταθέσαμε ερώτηση σχετικά με το αναπάντητο αίτημα των κατοίκων του Ηραίου για τον καθαρισμό του χειμάρρου Ίμβρασου
Καταθέσαμε ερώτηση σχετικά με την αυθαίρετη παραχώρηση του γηροκομείου σε μέλη ΜΚΟ.
Ζητήσαμε να αναβληθεί η παραλαβή του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Βαθέος Σάμου» στην περιοχή Κότσικα διότι δεν είχε τεθεί σε πλήρη λειτουργία και ως εκ τούτου δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε την καλή λειτουργία αυτού.

9-5-2016
Προτείναμε τη σύσταση από το Δήμο επιτροπής ελέγχου των παραχωρημένων προς εκμετάλλευση αιγιαλών, η οποία εκτός των προβλεπομένων προϋποθέσεων του συμφωνητικού παραχώρησης, θα προβαίνει σε έλεγχο του εμβαδού κάλυψης, προς αποφυγή διαπληκτισμών μεταξύ των ενδιαφερομένων και εξασφάλιση των εσόδων του Δήμου.

23-6-2016
Καταθέσαμε πρόταση για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος της ύδρευσης με τη δημιουργία μίας κεντρικής υπηρεσίας ύδρευσης ή ως εσωτερική υπηρεσία του Δήμου ή ως ανεξάρτητος οργανισμός ύδρευσης - αποχέτευσης (ΔΕΥΑΠ) και την κατάρτιση ενός ενιαίου κανονισμού ύδρευσης και ενιαίου τιμολογίου.

25-6-2016
Διατυπώσαμε τους λόγους που επιβάλουν την άμεση και πλήρη απομάκρυνση των εγκαταστάσεων των κέντρων κράτησης και των HOT ΣΠΟΤ από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου: Λόγοι κοινωνικοί, οικονομικοί, εθνικοί.

29-7-2016
Καταθέσαμε πέντε ερωτήματα με αντίστοιχες προτάσεις, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά της 8ης Ιουλίου 2016, μεταξύ των οποίων θέσαμε αίτημα για τροπολογία της υφιστάμενης νομοθεσίας που αφορά στην αποψίλωση – εκχέρσωση αγροτεμαχίων και δασικών εκτάσεων.
Ζητήσαμε την αναβολή της παραλαβής του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας και ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της πόλεως Σάμου μέχρι ο εργολάβος αποκαταστήσει τα ελαττώματα και τις κακοτεχνίες του έργου.

27-8-2016
Φέραμε στη δημοσιότητα ψήφισμα του ΔΣ που αφορούσε την ανακαίνιση του ηγεμονικού κήπου έναντι 250.000 ευρώ και τοποθετηθήκαμε για συντήρηση και ευπρεπισμό του κήπου με πολύ λιγότερα χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

29-8-2016
Καταθέσαμε ερωτήσεις για το θέμα της διαχείρισης - ανακύκλωσης απορριμμάτων και ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή ενέργειες πριν λήξη το όριο ζωής του ΧΥΤΑ.

30-9-2016

· Ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να πάρει σαφή θέση απέναντι στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και να μας αναφέρει σε τις ενέργειες θα προβεί με χρονοδιάγραμμα, για την αποσυμφόρηση των κέντρων καταγραφής και φιλοξενίας.

2-11-2016
Καταθέσαμε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προκλητική και αντιδημοκρατική ενέργεια μελών της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και της Αντιφασιστικής Κίνησης Φοιτητών Καρλοβάσου (Πανεπιστημίου Αιγαίου), που έλαβε χώρα στην πλατεία Πυθαγόρα στις 30 Οκτωβρίου 2016

12-12-2016
Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος πάνω στο ζήτημα του μεταναστευτικού.
Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος