8 Ιαν 2017

Έκτακτο δελτίο καιρού για την Δευτέρα 9/1/2017και στον Ν.Σάμου

Σε ισχύ από την Δευτέρα 10:00 έως την Τρίτη 10:00 και αφορά τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και Δωδεκανήσου.


Αναλυτική πρόγνωση:
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το πρωί της Δευτέρας σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην ανατολική Χαλκιδική), της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στους νομούς Καβάλας και Δράμας), της Λέσβου (κυρίως στην Λήμνο), της Μαγνησίας (κυρίως στις Σποράδες και το ανατολικό Πήλιο), της Χίου, της Λακωνίας, της Κεφαλλονιάς και της Σάμου με χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές - τα φαινόμενα κατά τόπους στην Σιθωνία, το Άγ.Όρος, την Λήμνο, τις Σποράδες και την δυτική Μυτιλήνη θα είναι έντονα. Σποραδικές χιονοπτώσεις και σε περιοχές του νομού Αχαΐας και Σάμου (κυρίως στην Ικαρία).
Σταδιακά και προς το βράδυ/ξημερώματα Τρίτης ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στο μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας και της Θράκης, την Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο με χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης με υψόμετρο >200μ - έντονα κατά τόπους φαινόμενα στον γεωγραφικό άξονα Πέλλα-Ημαθία-Πιερία-Λάρισα-Μαγνησία και Εύβοια καθώς και στην Χαλκιδική, την Λήμνο και την Σαμοθράκη. Καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά την Κω και της Ρόδου καθώς και στα ορεινά/ημιορεινά της Κρήτης. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στην Αττική ακόμα και μέσα στην Αθήνα - νωρίς τα ξημερώματα παροδικά έντονες στα ανατολικά και βόρεια.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Πελοπόννησο και τα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Αττική και την Εύβοια), θα ενταθούν όμως στην βόρεια Εύβοια, τα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας, την Μαγνησία (κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις στο Βόλο), την Χαλκιδική, την Θεσσαλονίκη καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις - εντονότερες αργά το πρωί - και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω ισχυρού παγετού.

Ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες:
Βόρεια Ελλάδα -8 έως -18 βαθμούς Κελσίου
Δυτική Ελλάδα -2 έως -8 βαθμούς Κελσίου
Κεντρική Ελλάδα -4 έως -10 βαθμούς Κελσίου
Ανατολική Ελλάδα -2 έως -8 βαθμούς Κελσίου
Νότια Ελλάδα 0 έως -8 βαθμούς Κελσίου
YouWeather.com