25 Ιαν 2017

Παρέμβαση του Δήμου Ικαρίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του Ευδήλου

Παρέμβαση του Δήμου Ικαρίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Βόρειας Ικαρίας( Ευδήλου)με επιστολή στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.Η επιστολή αναφέρει :Αξιότιμοι κύριοι ,Πληροφορούμαστε ότι από τις 15 Φεβρουαρίου και για ένα μήνα, το πλοίο της Helllenic Sea Ways «Νήσος Μύκονος» που εξυπηρετεί το λιμάνι του Ευδήλου, θα διακόψει την εκτέλεση του δρομολογίου προκειμένου να γίνει η ετήσια συντήρηση.
Το πλοίο «Νήσος Ρόδος» για το διάστημα αυτό δεν προσεγγίζει και το λιμάνι του Ευδήλου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της βορειοδυτικής Ικαρίας που αποτελούν τα 2/3 του πληθυσμού του νησιού, να αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις έως και 80 χιλιομέτρων σε ένα προβληματικό οδικό δίκτυο, που πολλές φορές το χειμώνα καθίσταται επικίνδυνο ή και απροσπέλαστο.
Περαιτέρω η μη προσέγγιση πλοίου αυξάνει το κόστος των εμπορευμάτων και μετακίνησης των επιβατών και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης των κατοίκων. Είναι δε γεγονός ότι κάτοικοι της Ικαρίας αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά, δεδομένης της έλλειψης υπηρεσιών και αγαθών στο νησί.
Με βάση τα παραπάνω, σε περίπτωση που το πλοίο «Νήσος Ρόδος» δεν δύναται να προσεγγίζει και το λιμάνι του Ευδήλου, ζητούμε να προχωρήσετε σε δρομολόγηση άλλου αξιόπλοου πλοίου που να έχει αυτή τη δυνατότητα.
Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Σ.Α.Σ. ζητούμε τη θετική παρέμβασή σας προς αυτή την κατεύθυνση.