24 Ιαν 2017

Δήμαρχος Σάμου μετά το τέλος της σύσκεψης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στου Μαξίμου

"Δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου, για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου (ούτως ώστε να καλύπτεται ένας σημαντικός αριθμός ανά μήνα) και για την ενίσχυση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών (αστυνομίας, λιμενικού κλπ) υπήρξε στη συνάντηση που έγινε στου Μαξίμου.


Οι προσπάθειες για άμεση αποσυμφόρηση θα συνεχιστούν με βάση τα κριτήρια για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και τους παραβατικούς αλλά και με την προσοχή που πρέπει νά υπάρχει στο περιεχόμενο και την ερμηνεία της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Οι προτάσεις για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Β. Αιγαίου θα εξειδικευθούν για κάθε ένα από τα νησιά και θα αποτελέσουν τη βάση για την άμεση υλοποίησή του.

 Η τουριστική, δε, προβολή της Σάμου και μια οργανωμένη διαφημιστική εκστρατεία θα εξεταστούν στη σύσκεψη της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου -το πρωί- στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τους συν-αρμόδιους Υπουργούς. 

Τα κοινά αιτήματα των 5 Δημάρχων για ασφάλεια, σταθερότητα, αναπτυξιακή προοπτική και άμεση αποσυμφόρηση θα προβάλονται και θα υποστηρίζονται συνεχώς από τα 5 νησιά (Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω, Λέρο) μέχρι την τελική δικαίωσή τους", δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου μετά το τέλος της σημερινής σύσκεψης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στου Μαξίμου.