29 Ιαν 2017

Ο Σύλλογος πολυτέκνων για την συνάντηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε την 27 Ιανουαρίου 2017 η συνάντηση μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάου Κατρακάζου προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τις πολύτεκνες και όχι μόνο οικογένειες των νησιών μας.
Αποκομίσαμε θετικές εντυπώσεις από την πλήρως ενημερωμένη περί των θεμάτων που μας αφορούν κα Περιφερειάρχη καθώς και από τις άμεσες και εμπεριστατωμένες λύσεις – προτάσεις που μας κατέθεσε προκειμένου να θέσει και από τη μεριά της ένα «λιθαράκι»
σεβαστού μεγέθους ανεβάζοντας τον πήχη των κινήτρων στην ακριτική περιοχή του Βορείου Αιγαίου για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις» η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) καθώς και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ « Οι Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη» με έγγραφό τους μας ενημέρωσαν ότι Οι πολύτεκνες οικογένειες & ειδικά οι άνεργες ή και άστεγες, απορρίπτονται από το πρόγραμμα του ΚΕΑ , λόγω εισοδήματος. Διότι στο δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, προσμετρά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων & το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων & Πολύτεκνων Οικογενειών, ως εισόδημα.

Η κα Περιφερειάρχης αγωνίζεται να δώσει ανάσα ζωής στις οικογένειες των νησιών μας ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μας δείχνει το σκληρό « κοινωνικό» της πρόσωπο.