4 Ιαν 2017

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δ.Σεβαστάκης για την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Σάμο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Σάμο,στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκης, και οι φορείς του νησιού, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα και της αρμοδιότητας του Υπουργού.

Ο Υπουργός ζήτησε ενημέρωση από τον Βουλευτή για την πορεία των έργων στην Πανεπιστημιούπολη του νησιού, την οποία και έλαβε.

Κατά τη συνεδρίαση ο Υπουργός εστίασε μεταξύ άλλων σε τρία βασικά σημεία-δράσεις, που αφορούν στην αναπτυξιακή δυναμική της Σάμου:
1) Εντατική και καλά προγραμματισμένη τουριστική προβολή του νησιού συνδυάζοντας τρία πλεονεκτήματα: Φυσικό κάλλος, γαστρονομία, την φιλοξενία και τον ανθρωπισμό των κατοίκων.
2) Αξιοποίηση όλων των δυνατών πόρων (Ευρωπαϊκών, εθνικών, ιδιωτικών), για την ανάπτυξη του νησιού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Υπουργός στην αξιοποίηση πόρων προκειμένου να υλοποιηθούν έργα υποδομής για το Πανεπιστήμιο και,
3) Συντονισμένες επαφές και συνεργασία με τις υπόλοιπες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης, ώστε από κοινού να υλοποιηθούν αναπτυξιακές δραστηριότητες.