4 Ιαν 2017

Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στη Σάμο

Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στη Σάμο σήμερα το πρωί , συνοδευόμενος από το Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη και από τους Νεκτάριο Σαντορινιό -Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,Σταμάτιο Ράπτη Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Κουνέλη Χαράλαμπο Συνεργάτης Υπουργού,Κανέλο Θεόδωρο Γραφείο Τύπου Υπουργού.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σάμου και μετά από μια σύντομη ξενάγηση στο δημαρχιακό μέγαρο τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του νησιού δίνοντας έμφαση στα λιμάνια του νησιού ,το θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται το νησί μας και βέβαια ο κ. Αγγελόπουλος  αναφέρθηκε  στο πρόβλημα του προσφυγικού και για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό πρόβλημα .

Ο κύριος Υπουργός δήλωσε γνώστης τον προβλημάτων του νησιού μας και θα τα προωθήσει αρμόδιος .


Στην συνεχεία η αντιπροσωπεία αναχώρησε για την Αντιπεριφέρεια Σάμου όπου θα γίνονταν ευρεία σύσκεψη .

Σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας στο Βαθύ, όλοι οι φορείς του νησιού σημείωσαν τη βελτίωση που έφεραν στο νησί οι αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, τα τελευταία δύο χρόνια, με νέα και γρήγορα πλοία. Σημείωσαν την ανάγκη να υπάρξει σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να αμβλυνθούν τα κόστη των υψηλών ναύλων.

Ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενωτική εικόνα που παρουσίασαν οι φορείς. «Εκλαμβάνω την παρουσία όλων σας και όλων μας των θεσμικών εκπροσώπων ως εθνική παρουσία. Οι πολιτικές που πρέπει να εκπονήσουμε έχουν ταυτότητα νησιωτική αλλά και εθνική. Δεν ερχόμαστε να πούμε ωραία λόγια, αλλά να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. 

Στο επόμενο δεκαήμερο θα κληθείτε στην Αθήνα και θα συζητήσουμε την τουριστική προβολή των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, ώστε να αντισταθμιστεί η όποια εικόνα δημιουργήθηκε από το βάρος που σήκωσαν τα νησιά, διαχειριζόμενα με άψογο τρόπο την προσφυγική κρίση», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας. Σημείωσε ότι με αντίστοιχες κινήσεις στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 30% ο τουρισμός στη Λαπεντούζα.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε ότι η νησιωτική πολιτική είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. «Θέλουμε να ακούσουμε τους προβληματισμούς των νησιωτών και θέλουμε στενή και άμεση συνεργασία με τους φορείς για να βοηθήσουμε να αμβλυνθούν τα προβλήματα. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας και η πόρτα του γραφείου μας θα είναι ανοιχτή», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής,μετά από την Σάμο θα αναχωρήσει  για  Αγαθονήσι, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο και Κω

Δήλωση Υπουργού στην ΕΡΑ Αιγαίου