10 Ιαν 2017

Λαϊκή Συσπείρωση. Μέτρα άμεσης αντιμετώπισης να βρεθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες σε θερμαινόμενους χώρους

Μέτρα άμεσης αντιμετώπισης ώστε να βρεθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες σε θερμαινόμενους ανθρώπινους χώρους ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου ενώ καλεί τον Δήμο Σάμου και την Περιφέρεια να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που τους αναλογούν.

Αναλυτικά η επιστολή του Συνδυασμού .



Όσο η θερμοκρασία εξ’ αιτίας του ψύχους πέφτει όλο και πιο χαμηλά, τόσο η απανθρωπιά της κυβέρνησης και της Ε .Ε εκτοξεύεται στα ύψη.

Άνθρωποι που έχουν αφεθεί ικέτες στα χέρια τους γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αντιμετωπίζονται με τρόπο απαράδεκτο και εγκληματικό.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ΞΕΠΑΓΙΑΖΟΥΝ και κινδυνεύει η ζωή τους εγκλωβισμένοι στις απαράδεκτες εγκαταστάσεις κράτησης , μέσα σε ακατάλληλες σκηνές και παγωμένα κοντέϊνερς, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες πολικού ψύχους.
Τιμωρούνται βάναυσα, έξω από κάθε λογική στοιχειώδους διεθνούς δικαίου, τη στιγμή που βρέθηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς επειδή οι χώρες τους έγιναν παρανάλωμα στο βωμό των μονοπωλιακών καπιταλιστικών συμφερόντων και των βάρβαρων μηχανισμών τους όπως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.

Ζητάμε εδώ και τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση - σε συνεργασία με τους νησιωτικούς δήμους και τις αντίστοιχες περιφερειακές διοικήσεις - να πάρει μέτρα άμεσης αντιμετώπισης, για να βρεθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες σε θερμαινόμενους ανθρώπινους χώρους.

Να μετακινηθούν επειγόντως από τα νησιά οι διπλοεγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες και να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για δημιουργία κέντρων κράτησης.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση η δημοτική αρχή Σάμου και η Περιφερειακή διοίκηση δεν μπορούν απλά να παρακολουθούν το δράμα αυτών των ανθρώπων αλλά πρέπει να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που τους αναλογούν.