26 Ιαν 2017

Επιστολή του πρόεδρου της ΚΕΔΕ προς τους δήμους

Αγαπητέ Συνάδελφε,
Όπως γνωρίζεις μία από τις σημαντικές προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού είναι η στήριξη και η συνέχιση της λειτουργίας όλων των Κοινωνικών Δομών και προγραμμάτων που λειτουργούμε στους Δήμους μας.
Μεταξύ των δομών αυτών συγκαταλέγονται και οι 256 Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Υπνωτήρια Αστέγων, Κοινωνικά συσσίτια κ.α.) που μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία επιτύχαμε την παράταση λειτουργίας τους, χωρίς να έχει γίνει όμως ακόμη γνωστή η συγκεκριμένη ημερομηνία παράτασής τους.

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης και των ενεργειών που καταβάλλουμε για την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των δομών αυτών και της χρηματοδότησής τους, σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε πίνακα με τον αριθμό των Ωφελουμένων, ανά είδος δομής που λειτουργεί στο Δήμο σας και συνολικά, χωρίς να προσμετρηθεί ο ωφελούμενος περισσότερο από μία φορά.

Παράλληλα, για όσους Δήμους λειτουργούν ΚΔΑΠμεΑ, δεδομένης της πρόθεσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να επεκτείνει το δίκτυο των ΚΔΑΠμεΑ, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τον αριθμό των Ατόμων με Αναπηρία που εξυπηρετούνται από τις υφιστάμενες δομές και τον αριθμό των Ατόμων που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από νέες δομές ΚΔΑΠμεΑ.

Επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας τον οποίο παρακαλούμε να συμπληρώσετε και αποστείλετε στον κ. Σωτήρη Μαντέ, Στέλεχος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mantes@kedke.gr (τηλ. 2132147544) έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.
Με εκτίμηση

Γιώργος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας