10 Ιαν 2017

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη απέστειλε ο Δήμος Σάμου για την περιοχή Ρεματάκι Πυθαγορείου

φωτογραφία από aegaio.blogspot.gr
Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη απέστειλε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος ζητώντας χρηματοδότηση για την μελέτη  που αφορά έργα Σταθεροποίησης - Ενίσχυσης Πρανών στη περιοχή ρεματάκι πυθαγόρειου



Η επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφέρει τα έξης:





Κύριε Υπουργέ,



Στην περιοχή Ρεματάκι της Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου είχαν παρατηρηθεί κατά καιρούς αστάθειες και καταπτώσεις βραχωδών τεμαχών σε μήκος 160 μέτρα περίπου επί της οδού η οποία οδηγεί παραλιακά στην Μαρίνα Πυθαγορείου. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν καταστήματα και κατοικίες. Σήμερα 9/1/2017 πραγματοποιήθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν τρία αυτοκίνητα και να κινδυνέψουν οι οδηγοί τους.

Ο Δήμος Σάμου για την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος, από το 2016 έχει εκπονήσει μελέτη με τίτλο << ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ (ΘΕΣΗ ΡΕΜΑΤΑΚΙ) ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΥ >> προϋπολογισμού 584.250,00 και αφορά έργα Σταθεροποίησης - Ενίσχυσης Πρανών.

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού (Α.Π ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/Φ46/134172/81783/5622/1557) μετά την σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου όπως αυτή διατυπώθηκε στην υπ' αριθ. 23/21.06.2016 Συνεδρία του.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την χρηματοδότηση του παραπάνω έργου.

O Δήμαρχος Σάμου



Μιχάλης A. Αγγελόπουλος